DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Együtt támad a TCR-ben a Bamboo és a Lukoil

Néhány éve még riválisokként harcoltak egymás ellen a WTCC-ben, ahol az akkor még Bamboo Engineering, most már Craft-Bamboo Racing néven futó brit egylet még az RML által épített Chevrolet Cruze-okkal futott, míg a Lukoil főszponzorként támogatta a Gabriele Tarquini nevével fémjelzett SEAT-os alakulatot.

Azóta nagyot fordult a világ, hiszen a brit csapat és az orosz olajgyártó immár egyesített erőkkel száll harcba egy az éppen a WTCC konkurenciájaként idén elinduló új bajnokságban, a TCR Nemzetközi Szériában, mégpedig három SEAT Leon Racerrel, amelyek közül az egyiket a korábban a formulaautózásban remeklő orosz Szergej Afanaszjev fogja vezetni.

„Örömmel jelentem be háromautós nevezésünket a TCR Nemzetközi Szériába” – kezdte nyilatkozatát Richard Coleman, a Bamboo elnöke. „Izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk a Lukoillal, mert ők nem szimplán egy kiváló partner, de egyben híresek arról, hogy mindig a győzteseket támogatják. A célunk a bajnoki cím, de tudjuk, milyen nehéz lesz ez ennyi topcsapattal és –pilótával a mezőnyben.”



A csapat három pilótája közül még csak egy lett megnevezve Szergej Afanaszjev személyében, aki nyilvánvalóan a Lukoil szponzori támogatásával érkezik az egylethez, még ha tehetsége elvitathatatlan is. A 26 éves versenyzőt pályafutása 2003-as kezdetétől kezdve az orosz olajóriás támogatja, és rögtön első évükben bajnoki címet ünnepeltek együtt a Formula Russia versenysorozatban. Később, 2010-ben Afanaszjev az FIA F2-es bajnokságban hívta fel magára a figyelmet egy év végi 3. hellyel, majd a rákövetkező évben az AutoGP-ben ért el hasonló eredményt. 2013-ban az FIA GT1-es világbajnokságban a Pro-Am divízió bajnokává koronázták. 

A pilóta már túl is van első két tesztjén a Craft-Bamboo Racing egyik SEAT Leon Racerjével , az egyiket Valenciában, a másikat Barcelonában teljesítette. A bejelentés kapcsán elmondta: „A TCR Nemzetközi Széria egy új kihívás nekem, és már alig várom a szezon rajtját. Számos tesztet végrehajtottunk, amiket kiismertem az autót. Az új SEAT Leon nagyon más, mint a GT-autók, de nem okozott problémát az átállás” – hangzott az önbizalomtól duzzadó nyilatkozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: