DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM és ralikrossz vb kettő az egyben!

Ezt kínálja a szurkolóknak az idén április 30. és május 3. között megrendezendő hockenheimi versenyhétvége, amely nemcsak a DTM nyitófordulója, de egyben az FIA Ralikrossz Világbajnokság legújabb állomáshelye is lesz.

Minderről a két világszínvonalú sorozat promóterei a mai napon állapodtak meg hivatalosan, az FIA Motorsport Világtanácsával is egyetértésben. A DTM promótere, az ITR által kiadott hivatalos sajtóközlemény Hockenheim DTM Fesztivál néven emlegeti az eseményt, amelynek a DTM és a ralikrossz vb mellett betétfutamként a német Porsche Carerra Cup, az FIA F3-as Európa-bajnokság (innen lép fel idén közvetlenül az F1-be Max Verstappen) és az újonnan megalakult Audi Sport TT Kupa is részét képezi majd.

A ralikrossz vb promótere, az IMG egyúttal azt is megerősítette kommünikéjében, hogy a DTM-mel és a hockenheimi pályával kötött szerződés több évre szól, azaz a külön ralikrosszos nyomvonal nemcsak most az egyszer lesz használva, hanem remélhetőleg még hosszú évekig.



„Bármi, amit teszünk, azért tesszük, hogy minél egyedülállóbb élményeket adjunk a szurkolóinknak” – kezdte nyilatkozatát a DTM irányításáért felelő ITR elnöke, Hans-Werner Aufrecht. „E tekintetben az FIA Ralikrossz Világbajnokság tökéletesen illik hozzánk: a DTM high-tech túraautói, illetve a bivalyerős ralikrosszos versenygépek két különböző, de egyaránt lenyűgöző vonulatát jelenítik meg a motorsportoknak. Meggyőződésem, hogy a szurkolók imádni fogják ezt a kombinációt.”

Martin Anayi, az ralikrossz-vb szervezését végző IMG elnök-vezérigazgatója ehhez a következőket fűzte hozzá: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a 2015-ös DTM szezonnyitó partnerei lehetünk. Mindannyiunkat lenyűgözte az a professzionalizmus, ahogyan az ITR irányította az évek alatt a DTM-et, most pedig alig várjuk, hogy megmutassuk a német közönségnek, hogy a ralikrossz vb milyen rendkívüli motorsport-élményt tud nyújtani nekik.” 

„Egy természetes kapcsolódási pont is van a két sorozat között: Mattias Ekström mindkét bajnokságban versenyzik, sőt, idén egy másik World RX-es pilóta, Anton Marklund is érdekelt lesz a DTM hétvégéin, ő az Audi Sport TT Kupában fog indulni. Izgalommal tölt el minket a lehetőség, hogy a világ egyik leghíresebb versenyhelyszínén építhetünk ralikrosszpályát. Egyúttal esélyünk nyílik arra, hogy egy teljesen új célközönséget hódítsunk meg a ralikrossz számára. Örülünk az ITR-rel létrejött partnerségünknek, és alig várjuk a jövőbeni együttműködést velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: