Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 19. hétfő

Stewart

A Red Bull lassan másfél évtizedes

Mi köze Jackie Stewartnak a Red Bull istállóhoz? Tudjuk-e, mikor léptek a bikák a Formula-1-be, ki volt a legsikeresebb és ki a leghűségesebb versenyzője a gárdának? A Red Bull a tizennegyediket kezdi.

részletek

Csapattársak harmóniában

Egy F1-es első számú ellenfele saját csapattársa, ezért nagy ritkaság, ha a bokszon osztozó pilóták között barátság alakul ki. Ezekkel a párosokkal pont így történt.

részletek

Különös egybeesések a Formula-1-ben

A Formula-1 1950 óta íródó történelmében különleges, időnként megmagyarázhatatlan érdekességek is történnek. A gyűjtésből nem maradhat ki Alonso, Button, Raikkönen és Hamilton sem.

részletek

Első szezonos győztesek

A Formula-1 világában nem gyakori, hogy valaki már pályafutása első szezonjában futamot nyerjen. Ennek ugyanis feltétele a versenyképes autó is, ami kezdőként ritkán adatik meg.

részletek

A legidősebb élő nagydíjgyőztesek

Szombaton Stirling Moss bejelentette, hogy nem szerepel többé nyilvánosan, a hét pedig szomorú hírrel, a 86 esztendős Dan Gurney halálával kezdődött. Összegyűjtöttük a tíz legidősebb embert, aki F1-es versenyt nyert.

részletek

Verstappen és az elveszett lehetőségek

Max Verstappen édesapja, Jos is Formula-1-es versenyző volt, ám jóval kevésbé sikeres. Karrierje során rengeteg balszerencse érte, ami miatt rendre megfeneklett rendkívül ígéretesen induló pályája.

részletek

A legenda Senna elé helyezi Prostot

Mindig örök kérdés lesz a Formula-1-ben, hogy ki a legjobb pilóta jelenleg és ki volt a legjobb a múltban. Ennek megválaszolása meglehetősen szubjektív, de Prost és Senna neve gyakran elhangzik.

részletek

Három autó egy sorban a rajtrácson?

A Formula-1 új tulajdonosai még több akciót szeretnének látni a száguldó cirkuszban. Egyik látványos tervük már az asztalon, a rajtrácsra akár három autó is elfér egy sorban.

részletek

Stewart: Jó sportember nem számít lovagi címre

Sir Jackie Stewart szerint a lovaggá ütéshez sokkal többet kell tenni, mint a sportban sikeresnek lenni és egyetlen sportember számára sem lehet elvárás a lovagi cím, így Lewis Hamiltonnak sem.

részletek

Nem mindenki szerint Hamilton a legjobb brit

Negyedik F1-es bajnoki címével Hamilton egyedül áll a legjobb brit pilóták ranglistáján, ám a szigetországi közvetítések legendás kommentátora mást lát a sorrend élén.

részletek

Retro – Versenyfutás a halott bajnokkal

A vadonatúj Tyrrell a több mint kétórás futamot már nem bírta végig Kanadában, a Ferrari azonban igen. Ezzel Jacky Ickx különleges helyzetbe került: ő maradt az egyetlen a mezőnyből, aki elvehette az elhunyt Jochen Rindttől az 1970-es világbajnoki címet.

részletek

Stewart: Kihalt a bajtársiasság az F1-es pilótákból

Noha a „régen minden jobb volt” klisének néha nem sok értelme van, a pilóták egymással való kapcsolata gyökeresen megváltozott az F1 modern érájában - és nem biztos, hogy jó irányba.

részletek
Olvastad már?