DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Stewart szívesen látná Vettelt visszavonulni

Jackie Stewart szerint nagyszerű döntés lenne Sebastian Vettel részéről a versenyzéstől való visszavonulás, de nem azért, mert olyan rossz pilótának tartja. Szerinte jó élete lenne a németnek.

Négyszeres világbajnokként, 53 futamgyőzelemmel a neve mellett Sebastian Vettel beírta magát a Formula-1 legnagyobbjai közé. Csapata, a Ferrari idei teljesítménye azonban finoman szólva is elmarad a pilóta és az alakulat által megfogalmazott elvárásoktól, amit a rajongók mellett Jackie Stewart sem figyel élvezettel.

 vet-teszt-2021



"A Ferrari a világ valaha volt egyik legnagyobb márkája. Valami oknál fogva az idei év katasztrófa számukra, de remélem és bízom benne, hogy jövőre olyan arcukat mutatják, amit megszokhattunk" - nyilatkozta az idei goodwoodi Sebességfesztiválon a háromszoros brit világbajnok..

A Ferrari visszatérésének Sebastian Vettel biztosan nem lesz részese, hiszen év végén távozik a legendás olasz alakulattól. Bár a szezon elején a visszavonulása is a lehetséges opciók között volt, végül aláírt az Aston Martin gyári istállójává váló Racing Pointtal, így jövőre is az F1-es mezőny részese lesz. Erre reagálva Stewart elárulta: örömmel venné, ha Vettel maga mögött hagyná a versenyzést, de nem azért, mert olyan rossz pilóta lenne.

"Sebastian Vettel egy nagyon kedves úriember, nagyszerű karriert futott be. Személy szerint szívesen látnám őt visszavonulni, és azt tenni, amit én teszek - nagyszerű eseményekre járni, és együttműködni a világ legjobb multinacionális vállalataival. Nagyszerű nagykövete lehetne a sportnak. De ha folytatni akarja a versenyzést, az azért van, mert imádja azt" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: