DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Hamilton számára itt az idő visszavonulni”

Sir Jackie Stewart szerint a csúcson kellett volna abbahagynia a hétszeres világbajnoknak, de még most is megteheti - foglalkozhat mással, nem kellene a mezőnyben szenvednie.

Nemrég David Coulthard beszélt arról, hogy szerinte amelyik Formula-1-es pilóta félti az egészségét a 2022-es autók pattogása miatt, annak ki kell szállni és átadni a helyét másnak, mert bőven lenne jelentkező - most pedig Sir Jackie Stewart célozta meg egész konkrétan a probléma által talán leginkább érintett Lewis Hamiltont. A sportág háromszoros világbajnoka szerint ha valóban olyan fájdalmai vannak Hamiltonnak, mint amit mond, akkor vissza kell vonulnia.

lue_4



"Én azt szeretném látni, hogy most már visszavonul. Sajnálatos, hogy nem a csúcson hagyta abba, de szerintem ez még mindig nem fog megtörténni. Viszont akármi is van, bölcsebb még időben visszavonulni, mint fájdalmakon keresztülmenni és azt megélni, hogy már képes arra, amire korábban" - utalt itt arra, hogy sokszoros világbajnokként jelenleg egy-egy dobogó is komoly bravúrt jelent számára.

"Most szenved, mert az új csapattársa eddig gyorsabb nála az időmérőkön, ezt nehéz kezelnie. Szerintem itt van az idő arra, hogy visszavonuljon. Ott van neki a zene, az öltözködés, ezek jól is állnak neki és biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lesz és sok pénzt keres" - tette hozzá Stewart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: