Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 22. hétfő

Hibrid

A Ford bemutatta az első plug-in hibrid rendőrautót

A Ford az idei év elején lépett piacra a világ legelső hibrid hajtású járőrautójával – ma pedig a vállalat bemutatta a bűnüldöző szerveknek a jármű még gazdaságosabb, plug-in hibrid változatát, ami benzinfogyasztás nélkül is képes megtenni 34 kilométert.

részletek

Hibrid flotta a MOL-Pick Szeged kézilabdabcsapatának

Immáron hatodik éve támogatja a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapatát a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a társadalmi felelősségvállalás számos területén is aktív Toyota. Az együttműködés meghosszabbítására ünnepélyes keretek között, október 18-án, három nappal a nagy várakozások övezte Szeged-Veszprém rangadó előtt, a Toyota Kovács Autóház szegedi telephelyén került sor, ahol egyúttal átadásra került a csapat rendelkezésére bocsátott 19 környezetbarát hibrid Toyota RAV4 modell is.

részletek

Már két különböző hibrid hajtást kínál a Toyota

Miközben a Frankfurti Autószalon több nagy autógyártó elektromos kínálatának drasztikus bővítése kapcsán tett látványos ígéreteitől volt hangos, a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a forradalmi hibrid technológia révén immáron két évtizede az alternatív hajtásláncok fejlesztésének éllovasaként elismert Toyota szerényebb, ám a valós piaci értékesítések kapcsán valószínűleg sokkal fontosabb bejelentést tett.

részletek

Toyota: jöhetnek a nagy teljesítményű hibridek

A világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid technológiát 20 éve világhódító útjára indító, és a világszintű (és hazai) hibrid érékesítéseket azóta is vezető Toyota európai dizájn-stúdiója, az ED2 csapata szokatlan szín-, anyag- és kidolgozási ötleteket keresve alkotta meg a Toyota C-HR Hy-Power tanulmányt – egy olyan crossover új értelmezéseként, amelynek látványa egyértelműen jelzi, hogy egy új, még inkább teljesítményre hangolt hibrid rendszer hajtja.

részletek

Hibrid prototípus debütál a Honda CR-V-ből

A 2017-es Frankfurti Autószalonon gurul először nagyközönség elé a CR-V Hybrid Prototype tanulmányautó, melynek szériagyártású változata a Honda első elektromos szabadidő-autójaként érkezik majd az európai piacra.

részletek

„A V6-os hibridek semmi jót nem hoztak”

Többen felemelték már szavukat a V6-os hibridmotorok és a jelenlegi motorszabályok ellen, a regulák adta motorkomponensek száma pedig nagyon kevés. Ennyire rossz lenne a jelenlegi megkötés?

részletek

Frankfurtban megvillan a Honda Urban EV

A 2017-es Frankfurti Autószalonon újabb részletek derülnek ki a Honda Electric Vision programjáról, a gyártó készen áll az Electric Vision program soron következő tagjainak bemutatására.

részletek

Ezek a világ legnépszerűbb hibrid autói

Magyarországon épp úgy, mint világszerte sosem látott népszerűségnek örvendenek a környezetbarát, a benzines és elektromos hajtást kombináló hibrid autók, amelyek városi felhasználás esetén akár 70%-ban elektromos üzemben, nulla károsanyag-kibocsátás és fogyasztás mellett működnek.

részletek

Japánban már suhan a hibrid Suzuki Swift

A Suzuki Motor Corporation 2017. július 12-én, Japánban útjára bocsátotta új, hibrid rendszerrel felszerelt Swift kompakt autójának változatait.

részletek

A Cosworth a visszatérés küszöbén

Rengeteg világbajnoki címet szerzett az F1 hőskorában a Cosworth, de 2013 óta nem láthatjuk a Formula-1-ben. Most nagyon úgy fest, hogy hamarosan ismét a száguldó cirkuszban köszönthetjük a patinás gyárat.

részletek

Megviccelte az antwerpenieket a Toyota

Miközben világszerte robbanásszerűen növekszik a környezetbarát hibrid autók értékesítése a magánvásárlók és flottaügyfelek részére egyaránt (Magyarországon például az elmúlt három évben megnégyszereződött az eladott hibridek száma), sokak számára még mindig ismeretlen és kicsit megfoghatatlan az immáron már húsz éve bizonyító technológia.

részletek

Hibridet stressz ellen?

Attól ugyan még nem kell tartanunk, hogy a háziorvos hibrid autót ír fel stressz/depresszió esetén, de tény, hogy a környezetbarát, a benzines és az elektromos meghajtást kombináló hibrid autók vezetési élménye megnyugtatóan hat az emberre. A világ vezető, leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a hibrid technológiát 20 évvel ezelőtt világhódító útjára indító Toyota érdekes kísérletet végzett először Rómában, majd Brüsszelben, ami visszaigazolta ezt.

részletek
Olvastad már?