Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap

Hibrid

Íme, a Top10 hibrid és elektromos autó Európában

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy miközben európai szinten folytatja mélyrepülését a környezetszennyező dízel autók értékesítése (17%-al esett vissza az első negyedévben), addig ezzel párhuzamosan sosem látott lendületben vannak, 47%-al nőttek a részben vagy teljesen elektromos autók (hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos) autók eladásai. A mértékadó JATO legújabb tanulmánya eközben rámutat, hogy éppen az eladásaiban megfigyelhető kimagasló, 39%-os hibrid elektromos aránynak köszönhetően a Toyota Európa legzöldebb autómárkája, prémium márkája, a 94%-ban hibrideket értékesítő Lexus pedig a prémium márkák terén viszi a prímet. Ha pedig Európa 10 legnépszerűbb hibrid elektromos autóját vesszük, elvétve találni csupán közöttük más márka modelljeit.

részletek

A gyermekeink miatt veszünk hibrid autót?

Az elmúlt négy évben megnyolcszorozódott környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemben, károsanyagkibocsátás és fogyasztás mentesen közeledő hibrid elektromos autók magyarországi értékesítése, aminek éllovasa egyébiránt az együtt a hazai hibrid értékesítések négyötödét jegyző Toyota, és prémium márkája, a Lexus volt. Szemben a kezdeti időszakkal, amikor az idén már két évtizedes múltra visszatekintő zöld technológia felé túlnyomórészt csupán a környezettudatos magánvásárlók nyitottak, mára a hibrid elektromos autók eladásainak közel kétharmadát Magyarországon is a vállalati flották jegyzik. Nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy az utóbbi időben a juttatásként céges autót kínáló vállalatok körében egyre inkább hódít az úgynevezett ’user-chooser’ opció, amikor a munkavállaló egy meghatározott költségszinten szabadon választhat néhány márka modelljei között. Az ilyen felhasználó autóválasztási szempontból gyakorlatilag magánvásárlóként működik, hasonló motivációkkal és preferenciákkal. Az alábbiakban annak jártunk utána, hogy miért is választunk magánvásárlóként és vállalati autóként is egyre többen környezetbarát hibrideket, és mennyire befolyásolnak minket gyermekeink ebben a döntésben.

részletek

Brutális robbanás jön a hazai hibrid-piacon

Mindössze négy év leforgása alatt nyolcszorosára nőttek a magyarországi környezetbarát hibrid elektromos értékesítések: 2017 végére pedig már 4167 új hibrid elektromos autó talált gazdára hazánkban.

részletek

A flottapiac élére született az új Toyota Auris

A 2018-as Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét a harmadik generációs Toyota Auris. Az európai szinten már most 45%-ban öntöltő hibrid elektromos változatban értékesített modell az eddiginél is dinamikusabb formatervvel, valamint a Toyota kettős hibrid-stratégiáját útjára indító, vadonatúj, kétliteres full hibrid hajtáslánccal lép színre. Az új hibrid hajtáslánc, és a tény, hogy a Toyota a C-HR-hez hasonlóan új Aurishoz már bemutatásától kezdve nem kínál majd dízel hajtást, alapjaiban rajzolhatja át a dízelektől tömegével elforduló flották piacát is.

részletek

10 év vagy 200 ezer km garanciát vállal hibrid modelljeire a Lexus

A világ vezető prémium hibrid autógyártójaként környezetbarát modelljeinek legendás megbízhatóságáról ismert Lexus az idei évtől a piacon egyedülálló garanciát vállal a hibrid részegységekre.

részletek

Todt: Túl drágák és bonyolultak a motorok

Az FIA elnöke vélekedik így a Formula-1-ben használatos, jelenlegi erőforrásokról. A hibridmeghajtás nagyon megdobta a költségeket és így nehéz új gyártók számára vonzóvá válni.

részletek

A Ford bemutatta az első plug-in hibrid rendőrautót

A Ford az idei év elején lépett piacra a világ legelső hibrid hajtású járőrautójával – ma pedig a vállalat bemutatta a bűnüldöző szerveknek a jármű még gazdaságosabb, plug-in hibrid változatát, ami benzinfogyasztás nélkül is képes megtenni 34 kilométert.

részletek

Hibrid flotta a MOL-Pick Szeged kézilabdabcsapatának

Immáron hatodik éve támogatja a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapatát a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a társadalmi felelősségvállalás számos területén is aktív Toyota. Az együttműködés meghosszabbítására ünnepélyes keretek között, október 18-án, három nappal a nagy várakozások övezte Szeged-Veszprém rangadó előtt, a Toyota Kovács Autóház szegedi telephelyén került sor, ahol egyúttal átadásra került a csapat rendelkezésére bocsátott 19 környezetbarát hibrid Toyota RAV4 modell is.

részletek

Már két különböző hibrid hajtást kínál a Toyota

Miközben a Frankfurti Autószalon több nagy autógyártó elektromos kínálatának drasztikus bővítése kapcsán tett látványos ígéreteitől volt hangos, a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a forradalmi hibrid technológia révén immáron két évtizede az alternatív hajtásláncok fejlesztésének éllovasaként elismert Toyota szerényebb, ám a valós piaci értékesítések kapcsán valószínűleg sokkal fontosabb bejelentést tett.

részletek

Toyota: jöhetnek a nagy teljesítményű hibridek

A világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid technológiát 20 éve világhódító útjára indító, és a világszintű (és hazai) hibrid érékesítéseket azóta is vezető Toyota európai dizájn-stúdiója, az ED2 csapata szokatlan szín-, anyag- és kidolgozási ötleteket keresve alkotta meg a Toyota C-HR Hy-Power tanulmányt – egy olyan crossover új értelmezéseként, amelynek látványa egyértelműen jelzi, hogy egy új, még inkább teljesítményre hangolt hibrid rendszer hajtja.

részletek

Hibrid prototípus debütál a Honda CR-V-ből

A 2017-es Frankfurti Autószalonon gurul először nagyközönség elé a CR-V Hybrid Prototype tanulmányautó, melynek szériagyártású változata a Honda első elektromos szabadidő-autójaként érkezik majd az európai piacra.

részletek

„A V6-os hibridek semmi jót nem hoztak”

Többen felemelték már szavukat a V6-os hibridmotorok és a jelenlegi motorszabályok ellen, a regulák adta motorkomponensek száma pedig nagyon kevés. Ennyire rossz lenne a jelenlegi megkötés?

részletek
Olvastad már?