Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 28. vasárnap

Hibrid

Hibrid vagy benzines?

A Rádió 1 Reggeli Show-jának kedvelt sztárja, az immáron több, mint fél éve egy környezetbarát hibrid Lexus RX-et vezető Sebestyén Balázs és műsorvezető társa egy nem mindennapi megmérettetés során, a vadonatúj Toyota Yaris két változatának volánja mögött ütköztették véleményüket: a hibrid hajtású és a Toyota új 1,5-ös benzines motorjával szerelt Yarisba egyaránt egy-egy liter benzin került, ebből kellett kihoznia a maximumot a két népszerű rádiósnak.

részletek

Munkában a Ford első hibrid rendőrautója!

A Ford továbbra is vezető szerepre tör az elektromos hajtású autók globális piacán. A vállalat ma bemutatta második modelljét abból a 13 új elektromos autóból, amelyekkel a következő öt év során készül piacra lépni.

részletek

További ösztönzés kell a villanyautók térnyeréséhez

Az európai villanyautó-piac 5 százalékkal nőtt tavaly, de a hibrideknél jóval nagyobb, 27 százalékos volt a bővülés. Mind a hibridek, mint a villanyautók segíthetik a jövőben a flottapiac bővülését - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet szerint azonban a villanyautók térnyeréséhez további ösztönzőkre lenne szükség.

részletek

Kiütik a dízeleket a hibrid autók

Ahogy Európa legtöbb országában, úgy Magyarországon is sokáig a dízel autók voltak a vállalati flottabeszerzések favoritjai, ez azonban drasztikusan változhat a közeljövőben, ami számos tényezőre vezethető vissza.

részletek

Japán mestermunka már Hibrid változatban is

A Genfi Autószalon adott otthont az új Lexus zászlóshajó full hybrid kivitele, az új Lexus LS 500h világpremierjének. A kettős turbótöltésű V6-os benzinmotorral hajtott LS 500 világpremiere (2017 Detroiti Autókiállítás) után rövid idővel leleplezett modell újfent megtestesíti a Lexus luxuslimuzinról alkotott elképzeléseit, hogy merész formavilággal, lenyűgöző teljesítménnyel és kifinomult személyiséggel ragadja meg a márka tudatosan gondolkodó, fiatalabb vevőkörének figyelmét.

részletek

A világbajnokság, ami nem kér a hibridekből

A WRC határozott nemet mondott a motorsportokban egyre inkább terjeszkedő hibrid rendszerekre - a rali-vb-n belátható időn belül nem váltanak ilyen technológiára.

részletek

Mit hoz a jövő? - Képben vannak a magyarok

A magyarok nagy része reálisan látja a közlekedésben várható technológiai fejlődést - derül ki a K&H biztos jövő indexéből. Az elektromos kerékpárok és hibrid autók pár éven belüli elterjedésére például a magyarok közel fele számít. Bár az önvezető autók térnyerésében egyre többen bíznak, magas a kételkedők aránya is: a magyarok 12 százaléka szerint ezek az autók kudarcot vallanak majd.

részletek

A Mercedes ettől nem is kívánhatna többet

A brackley-i alakulat a hibrid éra harmadik évében is megállíthatatlannak bizonyult, annak ellenére, hogy nem voltak annyira eredményesek, mint az elmúlt F1-es szezonban.

részletek

Közel két évizede tart a Toyota hybrid sikertörténete

A Toyota 1997-ben mutatta be a Priust, a világ első hybrid autóját, és a forradalmi technológia révén alapvetően változtatta meg az autóipari fejlesztések irányát, és a képet, ahogyan a környezetbarát autókra tekintünk.

részletek

Mi a legnagyobb baj a mai Formula-1-gyel?

Sokan, sokféleképpen kritizálták már a jelenlegi F1-et. Valóban a pályahatárok görcsös betartatása és a technológia túlzott bonyolultsága jelenti a legfőbb problémát?

részletek

A Civic Type-R besírna - Rowen Toyota Prius

Végre értelmet nyert az új Toyota Prius nem kicsit futurisztikus formája. Ehhez azonban kellett a Rowen International munkája is: a hatalmas hátsó szárny, a harcius diffúzor, s így tovább.

részletek

Villeneuve: Az F1 ne akarjon minden lenni egyszerre

Jacques Villeneuve újabb látleletet adott a Formula-1-ről, rámutatva, hogy szerinte a sport letért arról az útról, amelyen járnia kellene, így nem véletlen, hogy ez már a rajongókat sem hozza lázba.

részletek
Olvastad már?