Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 26. szerda

Hibrid

Jön az ezer lóerős utcai hibrid Toyota

A Toyota az elmúlt években bebizonyította, hogy bármilyen merésznek tűnő modellről is legyen szó, ha az abból készült tanulmányautó széles körben bemutatásra kerül, akkor bizony számíthatunk arra, hogy előbb, vagy utóbb ezt sorozatgyártott modell is követi. Így ejtette ámulatba a világot az elmúlt években a piacra valósággal berobbanó és azóta sikert sikerre halmozó futurisztikus Toyota C-HR kupé-crossover épp úgy, mint a minden várakozást felülmúlóan sikeres Lexus LC sportkupé, vagy legújabban a Lexus UX prémium kompakt crossover is. Márpedig a Toyota még tavaly leleplezett egy őrülten izgalmas, a Hosszúvátú Világbajnokságot épp a napokban megnyerő 1000 lóerős hibrid versenygépen alapuló utcai sportautótanulmányt, most pedig megérkeztek az első hírek arról, hogy hamarosan ez a modell is gyártásba kerülhet…

részletek

Itthon is bemutatkozik a megújult hibrid Mondeo kombi

Ford Mondeo Hybrid régen várt kombi változata már elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben is. Az elegáns, új külső-belső dizájnelemekkel megújított, és a most először új, hibrid hajtású kombi kivitelű Mondeo első példányait a napokban vehetik át a tulajdonosok.

részletek

Wolff: A Formula-1 is 50%-ban elektromos lesz

A Mercedes csapatfőnöke arra számít, hogy az elektromos energia jóval nagyobb teret hódít el a közeljövőben az F1-ben is, a hajtás 50%-ban ilyen energiát használ majd a nem is távoli jövőben.

részletek

Hivatalos: Jönnek a hibrid WRC-k

Hivatalosan bejelentették, hogy 2022-től hibrid rendszerekre váltanak a rali-vb csapatai, 2025-től pedig jön a második lépcső ebben az irányban.

részletek

Ne benzinest, hibridet vagy elektromost a dízel helyett!

Rendkívül aggasztó tendenciára hívja fel a figyelmet a mértékadó JATO elemzése: 23 európai piacból 20 esetében nőtt az új autók átlagos CO2-kibocsátása 2018-ban. Ahogyan az a dízelbotrány óta tendenciává vált, a tavalyi évben is folytatódott az európai új személyautó értékesítések esetében a dízel hajtás mélyrepülése ami alapvetően kívánatos fejlemény, mégis nem várt hatással járt.

részletek

Az F1-esről nevezték el a hibrid Ferrarit

SF90 Stradale Maranello legújabb hiperautójának neve. A modell az első hibrid, emellett 1000 lóerejével az eddigi legerősebb Ferrari.

részletek

A BMW építi a világ legjobb hibridjét – immár fél évtizede

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó hajtáslánc-technológiája sorozatban ötödször nyerte meg a világ legnívósabb, autóipari erőforrásokat és hajtáslánc-technológiákat elismerő globális kitüntetését, a Nemzetközi Év Motorja Díjat.

részletek

Zöld áttörés: 24 000 hibrid licensz lett ingyenes

Egyszerűen nem lehet túlértékelni a Toyota történelmi bejelentésének jelentőségét: a világ vezető környezetbarát hibrid elektromos autógyártója, a prémium márkájával, a Lexussal együtt eddig több, mint 13 millió hibrid elektromos autót értékesítő Toyota, amely valamennyi versenytársával szemben évtizedes előnnyel rendelkezik a hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) meghajtások, valamint a szilárdtest akkumulátorok fejlesztése terén, bejeletette: közel 24.000 a hibrid hajtással kapcsolatos szabadalmat oszt meg ingyen a versenytársaival.

részletek

Raikkönen: A V6-os motorok már olyanok, mint a V8-asok

Hangban ugyan meg sem közelítik a korábbi V8-as szívómotorokat, de Kimi Raikkönen szerint a hibrid V6-osok hatalmasat fejlődtek sebességben és vezethetőségben az elmúlt években.

részletek

Melyik Toyota Corolla hibridet válasszam?

A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető.

részletek

A SEAT hat elektromos és hibrid modellel jelentkezik

A SEAT a mai napon bemutatta elektromos stratégiáját, amely 2021. év elejéig hat elektromos és hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modell bemutatását vetíti előre.

részletek

Johansson: A független csapatok csak bohócok

Az egykori Formula-1-es versenyző alaposan beolvasott az autósport jelenlegi vezetőségének. Szerinte a WEC és az F1 is nézhetetlenné vált, a gyártók diktálnak, a független istállók statiszták.

részletek
Olvastad már?