Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 21. szombat

Hibrid

Miért nem a legjobb ötlet a maximális hatótávra törekedni?

A Toyota és Lexus kutatóközpontjának vezetője, Gill Pratt elmagyarázta, hogy miért kétélű fegyver az elektromos hatótáv megszállott növelése, és mindez hogyan okozhat kárt a tisztább klímának.

részletek

Így fejlődött ugrásszerűen a Honda

Nagy reményeket fűztek a japán gyártó 2015-ös visszatéréséhez, de óriási bukás lett belőle a McLaren-Hondánál. Három évnyi útkeresgélés és folyamatos csalódások után ráleltek a győzelem útjára.

részletek

Hibridéra: A Ferrari már csak harmadik, a Mercedes utcahosszal az élen

Nemigen lehet kérdéses senki számára, hogy a hibridéra 2014-es elérkezése óta a Mercedes kimagaslóan a legjobb istálló a Formula-1-ben. A második helyért már szorosabb a csata, a többiek a vert mezőnyben.

részletek

Hibrid rendőrautókat állítottak szolgálatba Angliában

Amikor az angliai Dél-Derbyshire megye rendőrsége takarékos, megbízható, robusztus és környezetbarát járművekkel kívánta bővíteni gépkocsiparkját, nem kellett messze menniük a megoldásért: a Toyota Manufacturing UK helyben, Burnaston városában működő gyárától kértek és kaptak segítséget.

részletek

Új arculati elemekkel népszerűsíti a hibrid erőforrását az F1

A hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjtól kezdődően új grafikákat láthatunk majd a pályákon és a közvetítésekben, amelyekkel azt hangsúlyozzák, hogy az F1-es erőforrások a leghatékonyabb motorok a világon.

részletek

Megérkezett hazánkba is a Maserati Levante hibrid változata

A Maserati idén tavasszal a Shanghai Auto Show közönségének mutatta be először a Levante modell hibridizált verzióját. A világpremiert követően az olasz luxusautómárka most Magyarországra is elhozta méltán népszerű modelljét: a Levante Hybrid-et szeptember 16-án mutatták be a hazai közönségnek egy nagyszabású rendezvényen.

részletek

A Mercedes-AMG első nagyteljesítményű hibrid modellje

Sorozatgyártásba kerül a Mercedes-AMG első nagyteljesítményű hibrid modellje, amelynek megalkotásához a Formula 1-es technológia adta az alapokat. A Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE lenyűgöző menetteljesítménye mellett kivételes dinamikával és kimagasló hatékonysággal rendelkezik. Az E PERFORMANCE az AMG dinamikus teljesítményét nyújtja az elektrifikált jövő számára. Az autó lelkét a 4,0 literes, V8-as biturbó erőforrás adja, amelyhez elektromos hajtás is társul. A rendszer teljesítménye összesen 843 lóerő, maximális nyomatéka több mint 1400 Nm. A hátsó tengelyen elhelyezett elektromotor és akkumulátor kivételes súlyelosztást teremt, amely hozzájárul a különösen dinamikus vezetési élményhez. Az akkumulátor esetében a Formula 1-ben használt technológiából merítettek a mérnökök, amelyet gyors teljesítményleadásra optimalizáltak. A 12 kilométeres elektromos hatótáv városban vagy lakóövezetben praktikus közlekedést tesz lehetővé. A Mercedes-AMG új kommunikációs csatornák felé nyit, ésmárkanagykövetként will.i.am-mel működik együtt, aki az „Everything but quiet” marketingkampányt támogatva exkluzív dalt is készített az újdonság bemutatkozó videójához.

részletek

Már tesztelik a Toyota hibrid rali versenyautóját

2022-től a szabályzatnak megfelelően hibrid Rally1-es versenyautók lépnek a jelenlegi WRC csúcskategória helyébe. A Toyota már a finomhangolást végzi GR Yaris alapú konstrukcióján.

részletek

A Ford Amerikában bemutatta az új hibrid Mavericket

A Ford kínálatában megjelent egy újfajta pickup, ami kompakt, de erős, hihetetlenül üzemanyag-takarékos, és tele van intelligens technológiákkal és ötletes megoldásokkal. A vadonatúj Ford Maverick azok számára készült, akik eddig nem is tudták, hogy igazából egy pickupra vágynak.

részletek

Idén először plug-in hibrid hajtásrendszert is kap az új Multivan

Helyi szinten nulla károsanyag-kibocsátással közlekedik a városban, ám nagy teljes hatótávjának köszönhetően könnyedén teljesíti a hosszú túrákat is: Multivan eHybrid modellje formájában pontosan erre alkalmas egyterűt (MPV) fejlesztett ki a Volkswagen Haszonjárművek. Hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere immár egy új korszak követelményeinek jegyében született és abszolút ideális az új Multivan számára, az elektromos és a benzinmotor kombinációja révén optimálisan ötvözve a hosszú távú fenntarthatóságot az egyterű járművek jellemző sokoldalúságával.

részletek

Bemutatták a Maserati Levante hibrid változatát

A Maserati párhuzamosan fizikailag és a virtuális térben is megszervezte a Levante Hybrid világpremierjét. A modell egyrészt a Shanghai Auto Show közönsége előtt debütált, virtuálisan pedig a Maserati weboldalán (houseof.maserati.com) tekinthették meg a bemutatót az érdeklődők.

részletek

Nem elég környezetbarátak a hibrid autók?

Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség igazgatója szerint a technológia „rosszabb, mint amit felvált” – egy uniós tervezettel gyorsítanák fel a teljesen elektromos autókra való átállást.

részletek