Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 28. vasárnap

Hibrid

Hibrid minden alkalomra

A plug-in hibrid autók az egyik legnépszerűbb opcióvá váltak a fenntartható mobilitást támogató vásárlók számára. Ennek okai a következők: nulla címkéjük (ha elektromos hatótávolságuk meghaladja a 40 km-t), vonzó ár és a két különböző motor kínálta sokoldalúság.

részletek

Lehet, hogy nem full hibrid lesz az új generációs Prius

Egy ideig úgy tűnt, nem készül újabb generáció a Toyota úttörő típusából, a Priusból. A legújabb értesülések szerint azonban mégis folytatódik a legenda – épp csak nem úgy, ahogy vártuk.

részletek

Tippek a hideg ellen: télre vonatkozó négy szabály egy plug-in hibrid autóhoz

A tél beköszöntével sok európai országban a külső hőmérséklet reggelente a fagypont alatt van. Ismerjük a hideg általános hatásait járműveinkre, de hogyan befolyásolja a hideg a plug-in hibrid autókat? Az alábbiakban négy tipp szerepel, amelyekkel a lehető legtöbbet hozhatja ki autójából ezen a télen.

részletek

Ecclestone: Ássuk elő a régi V8-asokat!

Az F1 egykori ura szerint a száguldó cirkusznak nem kell relevánsnak lennie az autóipar szempontjából, éppen ezért elő kellene venni a régi szívómotorokat, amíg a jövő koncepcióját kitalálják.

részletek

A „hibrid hajtású autók nem hosszú útra valók” és más téves állítások

A plug-in hibrid autók itt vannak velünk, és itt is maradnak. Nem csak azt teszik lehetővé, hogy 100% -ban elektromos üzemmódban használják őket, hanem két motorjuk kombinációjának köszönhetően ezek több célra használható járművek is. Néhányan azonban úgy vélik, hogy az ilyen hajtású gépkocsik például nem alkalmasak hosszú utakra, mert ha az ember nem talál töltési pontot az úton, akkor az autó megállhat. Mi ezt a téves elképzelést, és más hamis állításokat cáfoljuk Neus Mesalles-szel, a SEAT mérnökével, a márka első PHEV - plug-in hibrid - gépkocsiját, a Leon e-HYBRID-et vezetve.

részletek

Döntés: Az F1 kitart a hibridek mellett

A Formula-1 jövőjét jelentősen befolyásoló elhatározásra jutottak a széria döntéshozói, akik alapos indokokat találtak arra, hogy az F1 a hibridek mellett kötelezze el magát.

részletek

Ennyit fejlődött a Lexus öntöltő hibrid elektromos hajtása 15 év alatt

A világ első öntöltő hibrid elektromos luxusautója, a Lexus RX 400h még 15 évvel bevezetése után is a japán luxusmárka büszkesége. A 15 év emlékére a Lexus a belgiumi Zaventem technikai központban összehasonlította a legújabb, negyedik generációs UX 250h hibrid crossovert és az úttörő hibrid SUV-modellt. Az RX 400h hajtáslánca 15 év kemény használat után is ugyanolyan finoman működik, mint új korában, az UX 250h pedig új mércét jelent a hibrid járművek hatékonyságában és dinamizmusában.

részletek

Egy hibrid minden alkalomra

A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autók az egyik legnépszerűbb alternatívává váltak a fenntartható mobilitást kereső vásárlók számára. 2020. második negyedévében 133,9 százalékkal nőtt az értékesítésük Európában az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai alapján. Ennek okai: a nulla emissziós jelzés (amennyiben elektromos üzemmódban elérhető hatótávja meghaladja a 40 kilométert), a vonzó ár és a két rendelkezésre álló erőforrás biztosította sokoldalúság.

részletek

Az F1-et dobta, az IndyCarral hosszabbított a Honda

Amíg pénteken azzal sokkolta a világot a Honda, hogy teljesen váratlanul kilépnek az F1-ből, szombaton már arról tájékoztattak, hogy hosszútávú megállapodást kötöttek az IndyCar-sorozattal.

részletek

Az új Toyota Corollából építettek egyedi hajtásrendszerű hibrid versenyautót

Az új generációs Toyota Corolla a 2019-es szezon óta vesz részt a brit túraautó-bajnokságban, azonban a sok újdonságot ígérő 2022-es évad módosított szabályrendszeréhez igazodva - a sorozat történetében elsőként - különleges hibrid hajtásláncot alkalmaznak a kompakt ferdehátú modellben.

részletek

Hibrid hajtásláncú Ford Focus EcoBoost

A Ford ma bejelentette, hogy a továbbfejlesztett Ford Focus már egész Európában megrendelhető az üzemanyag-takarékos EcoBoost Hybrid elektromos hajtáslánccal.

részletek

Hibrid hajtásláncú, felfrissített Ford Fiesta

A népszerű Ford Fiesta kompakt ferdehátú – a márka legkelendőbb modellje Európában – ezentúl hibrid hajtáslánccal is megrendelhető.

részletek
Olvastad már?