DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Új arculati elemekkel népszerűsíti a hibrid erőforrását az F1

A hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjtól kezdődően új grafikákat láthatunk majd a pályákon és a közvetítésekben, amelyekkel azt hangsúlyozzák, hogy az F1-es erőforrások a leghatékonyabb motorok a világon.

Az elmúlt években a Formula-1 egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra, így többek között ez is szempont a 2026-ban érkező új motorformula megalkotásánál, valamint célul tűzték ki a fenntartható üzemanyagok használatát annak érdekében, hogy 2030-ig teljesíteni tudják azt a tervet, miszerint karbonsemlegessé teszik a száguldó cirkuszt.

hibrid-nyito



Viszont az F1 felismerte, hogy nem hangsúlyozta eddig eléggé, hogy már a jelenlegi, 2014 óta használt hibrid erőforrások is a világ leghatékonyabb motorjának számítanak – a hőenergiának az 52 százalékát hasznosítják, ami a legmagasabb hatásfok a motorok esetén –, így a hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjtól kezdődően új arculati elemekkel erősítenek rá erre az üzenetre.

A Formula.hu által a FOM-tól kapott képeken is látható logók megjelennek többek között a paddockban, a bokszutcában és a tv-közvetítések grafikáiban is.

F1_Hybrid_1920x1080

F1_Hybrid_1920x1080_NoSponsors

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: