Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 28. vasárnap

Dennis

Ha Alonso marad, ezért marad a McLarennél

Fernando Alonso F1-es jövője sok kérdést rejteget, leginkább, hogy hol versenyez jövőre. A McLaren idén nagyon gyenge, de sejthetjük, miért marad, ha marad a wokingi istállónál.

részletek

„Hívj fel, ha már gyorsabb vagy apádnál!”

Különös történetet mesélt el egy interjúban a 2014-ben a McLaren színeiben debütáló Kevin Magnussen: a fenti üzenet állt egy doboz Lego mellé csomagolva, melyet kissrácként kapott Ron Dennistől.

részletek

Küszöbön a Sauber-Honda megállapodás?

Korábban is felmerült már pletykaszinten ez a kapcsolat, de most a Sauber és a Honda igen közel került ahhoz, hogy a 2018-as szezonra motorszállítói szerződést kössön egymással.

részletek

A McLaren tulajdonosai végleg meg akarnak válni Ron Dennistől

Miután a csapat egykori sikerkovácsa tavaly év végén érdekellentétek miatt távozni kényszerült Wokingból, a többségi tulajdonosok azt szeretnék, ha semmilyen érdekeltsége nem maradna a jövőben az alakulatnál.

részletek

Nemzetbiztonsági tanácsadó lett Ron Dennis

A McLaren F1-es csapatának vezérigazgatói posztjáról novemberben eltávolított brit hazája Védelmi Minisztériumában kapott új állást.

részletek

Retro – Miért nem igazolta le a McLaren Schumachert?

Michael Schumacher és a Ferrari szinonimái egymásnak, pedig a német legjobb időszakát, a 2000-es éveket a McLarennél is tölthette volna. Ron Dennis 2005-ben ezen a napon beszélt arról először, miért nem tettek végül ajánlatot sem a versenyzőnek.

részletek

Méltán Elfeledve: A sikertelenség záloga

Az első időmérőn 26 másodperc hátrányt szedtek össze, nem tudtak rendes kerékcserét végrehajtani, az autó pedig egyszerűen kivágta a gumikat – Ron Dennis első saját csapata, de Dennis nélkül az F1-ben.

részletek

Távozott a McLarentől Ron Dennis embere

Még a Bottas-bejelentés minimális meglepetésfaktorát is alulmúlta a McLaren közleménye: egyesek talán már azt is elfelejtették, hogy Jost Capito a csapatnál volt, mire közölték távozását.

részletek

Így alakult át a McLaren-autók neve a történelem során

A várakozások alapján a McLaren valószínűleg vissza fog térni legendás narancssárga színezéséhez, ám egy fontos változást már most bejelentettek: MP4-32 helyett MCL32-nek fogják hívni 2017-es modelljüket.

részletek

Retro – A McLaren elfeledett hőse

Hetente jelentkezünk cikkekkel méltán elfeledett csapatokról, ezúttal viszont egy méltatlanul elfeledett csapatvezetőről lesz szó, aki nélkül az egyik legpatinásabb F1-es istálló talán már nem is létezne.

részletek

Prost: Bárcsak ne támogattam volna Senna leigazolását

Könyvtárnyi szakirodalom megjelent már Ayrton Senna és Alain Prost rivalizálásáról, azonban ahogyan a négyszeres F1-es bajnok is rávilágított, a téma kifogyhatatlan.

részletek

Már a McLaren főnöke is célozgat a narancssárgára

Ron Dennis az évtizedek során meggyőzhetetlen volt azt illetően, hogy nosztalgikus színekbe öltöztesse a McLaren autóit, ám utódja jóval nyitottabb ebben a kérdésben. Újabb elejtett utalás érkezett.

részletek
Olvastad már?