DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ezt a hírt ne higgyétek el Schumacherről

A világsajtó biztató nyilatkozatról számolt be Michael Schumacher egészségi állapotával kapcsolatban: a gond vele az, hogy egy hónapokkal ezelőtti hír kelt újra életre.

Mi történik akkor, ha egy lap Schumacherről akar írni, de a hétszeres bajnokot övező hallgatás miatt hosszú ideje semmi fejlemény nincs a bajnokról? Hát előszednek egy régebbi hírt. Nem tudni, honnan indulhatott, de rengeteg sajtószerv számolt be arról – elsősorban olasz oldalak, de magyar hírportálon is belefuthattatok –, hogy Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke és Michael Schumacher barátja pozitív hírekkel szolgált a 2013 végén síbalesetet szenvedő versenyzőről.

„Nagyon nagy örömmel hallom, hogy reagál. Tudom, mennyire erős, és biztos vagyok benne, hogy akaraterejének köszönhetően, ami kritikus fontosságú lesz, túl fog jutni ezen a nagyon-nagyon nehéz helyzeten” – hangzik a rövid, de annál fontosabbnak tűnő nyilatkozik.



Aki úgy érzi, mintha már hallotta volna ezeket a szavakat, nem téved. A brit Express lap – amely még ki is emelte, Montezemolo „ma mondta” a fenti szavakat – archívumában május 25-én szintén találhatunk egy kicsit hosszabb megszólalást az ex-elnöktől, ami következőképp hangzik:

„Nagyon nagy örömmel hallom, hogy reagál. Tudom, mennyire erős, és biztos vagyok benne, hogy akaraterejének köszönhetően, ami kritikus fontosságú lesz, túl fog jutni ezen a nagyon-nagyon nehéz helyzeten. Őszintén reménykedem benne. Bizton állíthatom, hogy Michael a Ferrari történetének legfontosabb versenyzője, annak ellenére, hogy a világ legjobbjai közül sokan versenyeztek a csapatban az F1 történetének különböző időszakaiban. A család kiemelkedő tagja volt. Számomra nehéz elválasztani egymástól Michaelt, a versenyzőt, Michaeltől, a baráttól.”

Montezemolóval ellentétben Felipe Massa valóban beszélt Schumacherről a közelmúltban, menedzsere, Sabine Kehm pedig legutóbb ezt mondta a 47 éves bajnokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: