DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Michelisz: Én a hajrában is bírom a nyomást

Az utóbbi idők legszorosabb világbajnoki döntőjére készül a WTCC mezőnye, a két bajnokesélyes körül pedig szinte izzik a levegő. Michelisz jobban éhezik a sikerre, mint valaha.

Szezonzárójához közeledik a WTCC idénye, Michelisz Norbert pedig bajnokesélyesként vonul harcba a Közel-Keleten. A listavezető Thed Björknek mindössze hat és fél pont az előnye a magyarral szemben, a katari utolsó két futamon pedig összesen hatvanat lehet majd szerezni, így hosszú évek óta ez lesz a túraautó-vb legszorosabb döntője. A legutóbbi, makaói hétvége után a volvós Björk azt állította, hiába gyors Michelisz, ő maga olyan jó csomaggal rendelkezik, hogy teljesen nyugodtan érkezik Katarba.  Michelisz most visszaütötte a labdát.

michelisz_portrair1

Fejben most erősebbnek kell lennie, mint valaha.


„Nem akarok túl agresszív lenni Theddel szemben, de szerintem most rajta van nyomás. Ő vezet, én pedig pontok tekintetében folyamatosan lemaradásban voltam, így nekem semmi veszítenivalóm nincs.  A nagy lemaradások miatt voltak már nehéz napjaim, de a rossz emlékek például a Hungaroringről, vagy a kínai kizárásról valójában sokkal erősebbé tettek engem. Ezek a tapasztalatok talán az utolsó hétvégére is erőt adnak majd” – bizakodott.

A helyszínen ott lesz a sokáig listavezető, majd szeptemberben súlyos tesztbaleset miatt most lábadozó Tiago Monteiro is, aki szerint bár mindkét félen óriási lesz a nyomás, csapattársának minden esélye megvan a végső győzelemre. „Meg tudja csinálni, a lényeg, hogy higgadt maradjon” – írja az Fiawtcc.com. „Nagyon stresszes helyzet, ami mindkettejük ellenfele lesz. Világbajnokságról van szó, így nem kérdés, mindketten érezni fogják a nyomást. Thed is, hiszen senki sem vasember, mindenkinek vannak érzései. Norbi viszont nagyon jól tudja ezt kezelni. Kívülről talán úgy tűnhet, hogy ideges, rosszul érzi magát, vagy küszködik, ám az autóban kiválóan teljesít. Érdekes lesz, hiszen nagyon erős pilóták.”

Míg a portugál a bokszból támogatja majd a magyart, addig a Monteirót helyettesítő Esteban Guerrieri a pályán is aktívan segíteni fogja új csapattársát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: