DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Chiltoné az első futam, Michelisz hetedik

Ugyan előrébb is járt már a magyar pilóta Motegiben, a volvós Girolami kiforgatta - hiába kapott ezért áthajtásos büntetést, Micheliszen ez nem segített, a hetedik helyen zárta az első futamot.

Megszerezte a főfutamos pole-pozíciót az időmérőn Michelisz Norbert a WTCC japán hétvégéjén és Kínához hasonlóan ezúttal is esős időben, vizes pályán vághattak neki a pilóták az első, tizenegy körös, fordított rajtrácsos versenynek. A rajtnál aztán Michelisz nagy riválisa, Thed Björk rögtön feljött az ötödikről a harmadik helyre, míg Chilton megelőzte a pole-ból rajtoló Ehrlachert, sőt, meg is tudott lépni - a harmadik-hatodik helyen alakult ki a Volvo-Honda-Volvo-Honda szendvics, Guerreri támadta Björköt, a hátulról zárkózó Michelisz pedig Girolamit.

michelisz_4



A harmadik körben azonban jött a számunkra nagyon rossz forgatókönyv: Girolami hibázott, Michelisz utolérte, a pályára visszatérő volvós viszont kiforgatta a magyar pilótát, aki ugyan folytatni tudta a versenyt, de a hatodikról a tizenkettedik helyre csúszott vissza. Innen ugyan megkezdte a felzárkózást, de Rob Huff nagyon kemény diónak bizonyult, csak a hetedik körben tudta őt megelőzni, így ért vissza a hetedik pozícióba - Girolamit közben megbüntették, amiért kiforgatta Norbit. 

Közben Björk leszakította magáról Guerrerit és a második helyért csatázott, majd óriási küzdelemben meg is előzte, viszont a szélárnyékot kihasználva ismét megérkezett Guerreri - összeértek a Volvóval, sőt, az argentin egy ideig keresztben csúszott Björk előtt. Ebből a Honda jött ki jobban, mert ezt kihasználva Ehrlacher visszavette a második helyet, Guerreri pedig kőkemény csatában, de feljött harmadiknak, így Björk visszacsúszott negyediknek - az utolsó körben már nem erőltette a volvós, hiszen így is növelte előnyét a pontversenyben.

Változás már nem történt, Chilton óriási előnnyel, senkitől sem zavartatva húzta be a fordított rajtrácsos futamot, mögötte Ehrlacher, Guerreri és Björk végzett, Michelisz pedig a hetedik helyen zárt - Nagy Dániel a 15., Szabó Zsolt a 17. helyet szerezte meg a zengős Hondával.

0

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: