DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Huff dominált az esőben, Michelisz csak 10.

Egyelőre nem a Hondákról szól a WTCC ningbói hétvégéje: a magyar pilóta a két szabadedzésen csak a középmezőnyben végzett. Az élen eközben a Citroënnel száguldó brit zárt a szakadó esőben.

Borzalmas időjárás fogadta a Túraautó-világbajnokság mezőnyét a vadonatúj ningbói pályán: mindkét háromnegyed órás szabadedzést óriási esőben rendezték meg. A legjobban Rob Huff alkalmazkodott a körülményekhez, ami nem meglepő, hiszen a 2012-es világbajnok a kínai túraautós szériában is rajthoz áll a hétvégén, így már pénteken megismerkedhetett a vonalvezetéssel. Ennek ellenére az első gyakorláson végül nem tudott az élen végezni, köszönhetően Nestor Girolami Volvójának.

huff-wtcc-fp2-ningbo-1



A második tréningen azonban már nem volt kegyelem: Huff bő fél másodpercet osztott ki a teljes mezőnynek, így a közvetlenül mögötte záró Nicky Catsburgnek is. Feltűnően jól ment még Esteban Guerrieri is a Chevrolet-vel, ellentétben például a Hondákkal, akik egyelőre csak a középmezőnyben szerepeltek vizes pályán: a vb-éllovas Tiago Monteirót helyettesítő Gabriele Tarquini ötödik lett, míg Michelisz Norbert egy nyolcadik és egy tizedik helyezéssel indította a hétvégét.

Ami pedig a Zengő Motorsportot illeti, számukra végképp zaklatottan kezdődik a kínai kaland, ugyanis az első szabadedzésen egyik autó sem tudott pályára gurulni: Nagy Dániel Facebook-bejegyzése alapján a reggeli motorellenőrzés során komoly hibát találtak, vélhetően a hőcserélő sérült meg a szállítás közben. A második tréningen aztán ő már meg tudott tenni néhány kört, Szabó Zsolt azonban csak az időmérőn ülhet majd autóba először, amely itthoni idő szerint 9:15-kor startol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: