DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Ő ülhet a Zengőbe a hátralevő versenyeken

Bejelentették a csapatot elhagyó Aurelien Panis végleges helyettesét: az utolsó négy futamon magyar tehetség bizonyíthat Q2-be jutással és pontszerzéssel.

Szabó Zsolt Dávid a szezont az ETCC-ben kezdte – a Hungaroringen második lett, Vila Realban pedig futamot nyert –, a nagy lehetőséget pedig akkor kapta meg, mikor Aurelien Panis távozott a Zengő Motorsporttól: a csapat Argentínában neki adta második autóját. A beugrás csak Termas de Rio Hondóra vonatkozott, Szabó meg tudta szorongatni a csapat állandó versenyzőjét, Nagy Dánielt is annak ellenére, hogy régebbi specifikációjú Honda Civickel szerepelt.

Bár felmerült, hogy az autót a Zengő kötelekébe tartozó más versenyzők is vezethetik, ma a WTCC hivatalosan megerősítette, a 21 éves, szimulátoros múlttal rendelkező Szabó Zsolt a kínai, japán, makaói és katari hétvégéken is rajthoz áll, azaz ő fejezi be a szezont a csapattal.



„Készülni fogok, ahogy csak tőlem telik, a célom pedig az időmérő Q2-es szakaszába jutás lesz minden versenyen” – nevezte meg a fiatal pilóta elvárását. „Ez óriási feladat lesz, mivel 2015-ös motor van az autómban, tapasztalattal pedig nem rendelkezem. A lehetőség azonban nagyszerű, és talán, ha a dolgok nekem kedvezően alakulnak, én pedig a lehető leggyorsabb vagyok, pontokat is szerezhetek.”

Mivel a WTCC hosszú szünetre vonult, a kínai versenyre Ningbóban csak egy hónap múlva, október 15-én kerül sor. Arról nem esett szó, Szabó ott lesz-e az ETCC hátralevő két versenyén, melyek még addig lezajlanak. Zolderbe ezen a hétvégén, Mostba október 8-án látogat az európai túraautós mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: