DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: Michelisz hajszállal csúszott le a pole-ról

A magyar Honda-pilóta lenyűgöző teljesítményt mutatott egész hétvégén, de ez csak egy második helyre volt elég a Túraautó-világbajnokság argentínai időmérőjén.

A délelőtti ködnek nyoma sem volt, amikor a Túraautó-világbajnokság mezőnye nekivágott az időmérőnek: verőfényes napsütésben körözhetett a mezőny Termas de Rio Hondóban. A Q1 nem sikerült túl fényesen a Zengő Motorsport pilótái számára, de legalább az újonc Szabó Zsolt tudott körözni a Honda Civickel, amely a hétvége eddigi szakaszában nem igazán volt róla elmondható. A magyar pilóta 15., csapattársa, Nagy Dani a 14. lett, és megelőzték a Ladát hajtó Kevin Gleasont. Meglepetésként hatott, hogy a kiesők között Robert Huff csatlakozott még hozzájuk a fékcserén átesett Citroen C-Elysée-vel.



A kvalifikáció második szakaszának végén az újonc Yann Ehrlacher (Lada) örülhetett, hiszen tízedik helyével megszerezte a rövidebb nyitóverseny pole-pozícióját. Michelisz Norbertnek sikerült továbbjutnia a Q3-ba, ahogyan legnagyobb riválisának és kollégájának, Tiago Monteirónak is, annak ellenére, hogy a portugál szakasz közben hajtásproblémákra panaszkodott.

A pole-ért harcoló ötösfogat a két Hondából, két Volvóból (Thed Björk és Nicky Catsburg), valamint a hazai pályán versenyző Esteban Guerrieriből tevődött össze. Michelisz és Monterio felül tudta múlni Björköt és az argentint - az meglepőbb volt, hogy utóbbinak is sikerült legyőznie a svéd pilótát. A magyar versenyző legyőzte csapattársát, de nem bírt Catsburggel, aki pole-ba állította az S60-ast - de még hogy! A holland úgy szelte át a célvonalat, hogy leszaladt a pályáról, de ideje elégnek bizonyult ahhoz, hogy megtartsa az első helyet - a pilóta minden szektorban a leggyorsabb tudott lenni.

Az első tíz helyezett végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: