DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
WTCC

Panis szerint könnyű volt a WTCC-t választani

A Zengő Motorsport új versenyzője szerint érzi édesapja ismertségének előnyeit és hátrányait is, de megtanulta ezeket kezelni - a célja a minél gyorsabb tanulás 2017-ben.

Némi meglepetésre Aurielien Panist, az egykori Formula-1-es versenyző, Olivier Panis fiát ülteti egyik Hondájába a Zengő Motorsport 2017-ben - a francia pilótát január legvégén jelentette be a magyar csapat. Panis jelentős anyagi támogatást hoz Zengő Zoltánéknak, ezért (is) került képbe, a másik Honda ülése viszont továbbra is szabad.

"Úgy gondolom, ez volt a helyes időpont arra, hogy átnyergeljek a túraautózásra. Több évet eltöltöttem már együléses autókban, muszáj volt a karrieremre gondolnom, és manapság a Formula-1-be eljutni nagyon-nagyon nehéz és drága. Szóval úgy döntöttünk, ideje elgondolkozni azon, hogyan lépjek profi szintre, és szerintem a túraautózás a jó választás" - mondta Panis.

"Sok lehetőségem volt idénre, de könnyű volt a WTCC mellett letenni a voksomat, hiszen ez a legnagyobb túraautós széria, ráadásul FIA világbajnokságról van szó gyártókkal és igen magas színvonallal. Rendkívül izgalmas lehetőség számomra, és már nagyon várom" - beszélt arról, hogy miért a túraautó-vb felé vette az irányt, majd azt is elárulta, hogy milyen célokkal vág neki a 2017-es szezonnak.

aurélien-panis



"A legfőbb célkitűzésem az, hogy gyorsan tanuljak. Minden új lesz számomra, hiszen először ülök majd túraautóban, így tapasztalatot kell szereznem mind az autót, mind a versenyeket illetően, mivel nagyban különbözik az együlésesektől. A célom az, hogy a lehető leghamarabb a legjobbak között harcolhassak."

A fiatal versenyző természetesen érzi édesapja ismertségének előnyeit és hátrányait is - utóbbi hangok viszont már nem okoznak neki problémát.

"Hogy őszinte legyek, mostanra megtanultam együtt élni az ilyen összehasonlítással. Persze mindig lesznek olyanok, akik azt mondják 'azért van itt, mert ő valakinek a fia' vagy hasonló, és az elvárások is nagyobbak, mert „én a fia vagyok valakinek”, de ezek már nem okoznak problémát. A munkámra fókuszálok, a többi dolog nem fontos. Ugyanakkor előnyt is jelent az apám, ugyanis sok embert ismer a motorsport világában, és sok tanácsot ad nekem."

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: