DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
WTCC

Ningbóban is WTCC-versenyt tartanak idén

Változik a túraautó-világbajnokság kínai hétvégjének helyszíne: az F1-nek is otthont adó sanghaji pálya helyett a csöcsiangi Ningbo lesz az új versenyhelyszín.

Új versenypálya épül Kínában, a Csöcsiang tartományban levő, másfél milliós népességű Ningbóban. Az FIA 2-es besorolásának megfelelő helyszín nem keverendő össze a közelben levő másik pályával, Zhejianggal. A ningbói projekt nemrég befektetőt talált, a Geely Groupot, amely egyben a Volvo tulajdonosa.



A touringcartimes.com számolt be arról, hogy a WTCC október 15-re kitűzött kínai versenyét a Ningbo International Circuiten tartják a naptárban szereplő Sanghaj helyett. Bár a túraautó-vb képviselői nem erősítették meg a váltást, a futamot kísérő szériák, a CTCC és a kínai F4-es bajnokság bejelentette, hogy új pályára költözik az említett hétvégére kijelölt esemény. A WTCC versenynaptárában történt változásokat az FIA Motorsport Világtanácsának jóvá kell hagynia.

A WTCC kínai versenyeinek története egyébként is kalandos. Az első, 2011-es futamot a sanghaji Tianma pályán tartották, a következő évtől fogva azonban az F1-ből is ismert aszfaltcsíkon rendezték a versenyeket. 2014-ben két kínai hétvége is volt, Sanghajban és Pekingben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: