DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Ennyibe kerül egy szezon a Zengőnél

Zengő Zoltán beszélt arról, hogy mennyibe kerül egy év a WTCC-ben és hogy milyen előnyei vannak az ifjabb Panis leigazolásának - azt még nem döntötte el, hogy kié lesz a másik autó.

Tegnap jelentette be Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport vezetője, hogy az idei szezonban Aurelien Panis, a korábbi F1-es pilóta, Olivier Panis fia fogja vezetni a csapat egyik Hondáját a WTCC-ben. Ennek következtében anyagilag stabilizálódik a Zengő Motorsport, a másik helyre pedig valószínűleg a két fiatal, Nagy Dániel és ifj. Ficza Ferenc közül fognak választani.

Zengő Zoltán szerda reggel az M4 Sportreggeli című műsorában volt vendég, ahol elmondta, hogy Panis érkezése szakmai siker a csapat számára, hiszen a korábbi F1-es pilóta olyan csapatot keresett a fia számára, ahol sikeres lehet. Hozzátette: amikor Francois Ribeiro felhívta ezzel a lehetőséggel, ő jelezte, hogy szeretne magyar pilótákkal indulni, de a gazdasági helyzet végül ezt nem tette lehetővé.

zengő



Panis érkezésével egyébként a csapat ismét a Honda gyári technikáját kapja meg, amely komoly előrelépés a tavalyi szezonhoz képest, amikor visszatekert motorral, 2015-ös technikával szállt ringbe a Zengő. A csapatvezető arra is kitért, hogy egy autó egy éves indulása nagyjából 800.000 euróba kerül, melyből csak a motor elvisz nagyjából 300.000 eurót - tavaly a két fiatal magyar pilóta kis túlzással együtt versenyzett ennyiből.

Zengő Zoltán szerint azzal, hogy gyári technikát kapnak, mindent megtesznek azért, hogy Panis a WTCC világbajnoki címéért küzdhessen 2017-ben, de a másik autó egyelőre szabad. Zengő még nem döntötte el, hogy ifj. Ficza vagy Nagy kapja meg a lehetőséget, egyelőre az autók felkészítése folyik - elküldik a motorokat Japánba, a karosszériát pedig Olaszországba, hogy a 2017-es fejlesztések belekerüljenek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: