DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Sajtóhír: A Lada is kivonul a WTCC-ből

Jövőre már biztosan nem látunk gyári Citroeneket a mezőnyben, oroszországi hírek pedig kezdik alátámasztani a régóta levegőben lógó híresztelést: a Lada év végén megszünteti WTCC-programját.



Azt már lassan egy éve tudjuk, hogy a Citroen 2017-től gyárilag nem, csak privát autókkal vesz részt a Túraautó-világbajnokságon, de folyamatosan érkeztek hírek a Lada felől is, hogy az AvtoVAZ hamarosan elzárja a pénzcsapokat, magyarul megszünteti a márka WTCC-programját. A TouringCarTimes információi szerint a katari szezonzáró lesz a gyártó utolsó versenye a sorozatban. A döntést a megváltozott márkastratégiával támasztják alá, valamint azzal, hogy inkább hazai szériákra szeretnének koncentrálni, mint például a Russian Racing Championship.

Az orosz Championnat magazin úgy tudja, hogy a Lada már értesítette versenyzőit, Gabriele Tarquinit, Nicky Catsburgot, és Hugo Valentét a távozásról, egyúttal megengedte nekik, hogy új állás után nézzenek 2017-re. Az oroszok kiszállásával a Honda, valamint a tavaly érkezett Volvo képviseli a gyári csapatokat a 2017-es mezőnyben - hivatalos megerősítésre azonban a TouringCarTimes értesülései szerint november 10-ig várnunk kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: