DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
WTCC

Először a tengerentúlon a Zengő Motorsport pilótái

A hétvégén az argentin Termas de Río Hondóban folytatódik a túraautó-világbajnokság 2016-os idénye, ahol a magyar istálló ismét két versenyzővel, Ficza Ferenccel és Nagy Dániellel képviselteti majd magát.

A két fiatal pilóta a Zengő Motorsport hivatalos honlapján beszélt a várakozásairól: „Nagyon várom már az első tengerentúli versenyhelyszínt. Nem jártam még ezen a pályán, de a korábbi felvételekből már ismerem, és nagyon tetszik a vonalvezetése” – mondta el Ficza Ferenc. „A mérnökömmel már két hete elkezdtük a felkészülést. A versenyhétvége megszokott menete annyiban változik, hogy nem lesz pénteken teszt, csak shakedown, így lerövidül a tanulási folyamat, ami még nagyobb koncentrációt igényel. Szeretnék tisztességgel helyt állni és legalább olyan formában lenni, mint Oroszországban.”

23790_orig_84c849d4002a378cd58583097d42c1bf



Nagy Dániel, aki a nyári szünet előtti portugál fordulón debütált a WTCC-ben, így fogalmazott a termasi kaland előtt: „Több okból is nagyon várom már az argentin hétvégét! Amikor pár nappal ezelőtt megkaptam e-mailben a repülőjegyemet, ismét elfogott egy leírhatatlan, bizsergető érzés. Ismét realizálódott bennem, hogy a vb mezőnyét erősíthetem. Tetszik a pálya vonalvezetése, a ritmusos gyors kanyarok, szuper aszfaltminőség, több ideális ív, horizont a kanyar közepén és még sorolhatnám. Mégis számomra a legfontosabbak: a széles aszfalt és a nagy bukóterek. Ehhez hasonló pályára vágyik az ember, ha jobban meg szeretné érteni az autója működését.”

„Az utazás különlegessége, hogy ez lesz életemben az első Európán kívüli utam, így már önmagában ettől is nagyon izgalmas a dolog. Eredményesség szempontjából továbbra sincsenek magammal szemben elvárások, viszont a fejemben elég sok kis apró cél fogalmazódott meg, például megtapasztalni azt, hogy milyen, amikor a kanyarbejáratnál az autó 4 kerékkel sodródik, illetve a keményebb féktávokat is lesz módom gyakorolni” – nyilatkozta Nagy Dani, aki Ficza Ferivel és a csapat néhány további tagjával a Balatonon „készült” a múlt héten az argentin kihívásra:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: