DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Sikeres felkészülést zárt a Volvo

A svédek jövő héten hivatalosan is bemutatkoznak a közönségnek, addig is otthon, a knutsporti pályán készültek 2016-ra - a teszttel mindkét pilóta elégedett volt.

Jövő kedden és szerdán az olaszországi Vallelungában fog összeseregleni a WTCC-mezőny, hogy az első, 2016-os kollektív teszt keretében készüljön az új szezonra. A sportág újoncának már nem mondható, de mindenképpen üde színfoltként bemutatkozó Volvo Polestar Cyan Racing is ekkor mutatkozik be hivatalosan, de otthon, már megtörtént az S60-as kipróbálása, Thed Björkkel és Fredrik Ekblommal a volánnál.



„Elképesztő érzés volt megtenni az elő métereket a minden szegmensében új autóval” - nyilatkozta Björk a teszt után. „Nagyon sok idő és energia van e mögött a gép mögött, a csapat elhivatottsága pedig ragályos. Most kezdődik igazán a több éves programunk, amelynek egy célja van: hogy világbajnokok legyünk.”

„Ez volt a legjobb próba, amelyen részt vettem karrierem során” - tette hozzá a Volvo másik pilótája, Fredrik Ekblom. „Az autó nagyszerűen futott, és boldog vagyok, hogy hiba nélkül tudtunk teljesíteni, így pedig fel tudtunk készülni a jövő heti tesztre.”

Amíg a szezon első tesztjét jövő héten futják a csapatok, az évad első futamára április első hétvégéjén, a Paul Ricard-on kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: