DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WTCC

Akire senki nem számított - Ő is Citroent vezet jövőre

Több névről is szóltak a találgatások, de arra talán senki nem gondolt, hogy a WTCC-ben a Sebastien Loeb által indított egyik privát Citroenben 2016-tól Gregoire Demoustier ül majd.

A francia Demoustier idén debütált a világbajnokság mezőnyében a Craft-Bamboo Racing által indított Chevrolet-ben, első éve azonban semmilyen tekintetben sem nevezhető kimagaslónak. Noha kétségtelenül nem a legjobb autóban ült, de mindössze öt pontot gyűjtött a szezon során, 20. lett a bajnokságban, és öt olyan versenyző is előtte végzett, akik vele ellentétben csak az idény néhány futamán álltak rajthoz.

Dppi_03715015_349



A gyári Citroen bejelentette, hogy jövőre már csak két autót nevez a sorozatba, ám a szintén az ő Citroenjeiket használó Sebastien Loeb Racing eközben tudatta, hogy az idei egy után jövőre több autót szeretne indítani. Mehdi Bennani megtartja a helyét 2016-ra, és mellé érkezik a másik autóba Demoustier.

„Ennél jobb csapatban nem is reménykedhettem volna” - mondta a nagy előléptetéshez jutó 24 éves francia. „Örülök, hogy egy francia alakulathoz csatlakozok, amely bizonyította, hogy képes mindent kihozni a Citroen C-Elysée modellből. Mehdi Bennani kiváló szezont teljesített, és ezen a szinten már nincsenek titkok egymás között.”

„Sokat tanultam az első évem során, de a másodikban már eltérőek lesznek a céljaim. Remélem, hogy szép eredményeket érhetek el a függetlenek értékelésében.”

A hírek szerint Loeb egy harmadik autót is szeretne indítani jövőre, így a mezőnyben továbbra is öt maradna a Citroenek száma. Az ülésre esélyesek között emlegetik Tom Chiltont és Ma Csing-Huát is, de akár maga Loeb is beülhet saját autójába. Demoustier bejelentése után pedig már tényleg semmin nem lepődnénk meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: