DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCC

Monteiro nyert, Michelisz és a Lada a dobogón

A WTCC második moszkvai futama már jóval mozgalmasabb volt, mint az első. Tiago Monteiro a Honda idei második győzelmét szerezte, de Michelisz Norbert is a dobogón végzett.

A rajtnál Monteiro kényelmesen meg tudta őrizni az első helyet, köszönhetően annak, hogy a második helyről Nick Catsburg nem jött el elég jól, a hollandot pedig így Michelisz is át tudta ugrani, a Zengő Motorsport pilótája tehát a második pozícióba lépett fel.

A Citroenek ezúttal nehezebb felzárkózással voltak kénytelenek szembenézni, mint általában a második futamokon. Sebastien Loeb hétvégéjét már az tönkretette, hogy az időmérőn csak a 11. lett, így ugyanis a fordított rajtrács szabálya sem vonatkozott rá, Jose Maria Lopez pedig szokatlan hibát vétett, amikor kiugrott a rajtnál, emiatt pedig bokszáthajtásos büntetésre ítélték.

Dppi_03715008_173



Az argentin pilóta a büntetése előtt még egy látványos lökdösődésbe keveredett Yvan Mullerrel és Tom Chiltonnal, amely során először a britnek sikerült kicseleznie a két Citroent.

Rob Huff jól helyezkedett az első körökben és hamarosan megérkezett csapattársa, Catsburg mögé, akit meg is előzött, átvéve így a harmadik helyet, amiért az első futamon még hiába küzdött. Ráadásul úgy tűnt, a Lada most képes tartani a Hondák tempóját, hiszen Huff közeledni kezdett Monteiróra és Micheliszre.

A negyedik helyen álló Catsburgot Gabriele Tarquini is utolérte, ám amikor az olasz bebújt mellé a belső ívre, a Honda túl szélesre sodródott, a két autó összeért, Tarquini autója pedig egyenesen a szalagkorlát felé vette az irányt, és a becsapódás után már nem is tudott továbbmenni.

Huff közben folyamatosan nyomást gyakorolt Micheliszre, és néhány környi próbálkozás után be is bújt a magyar versenyző mellé, majd egy koccanás után át tudta venni tőle a második helyet. A futamot vezető portugált azonban már hiába üldözte, Monteiro végül három másodperces előnnyel elsőként futott be a célba.

Michelisz hungaroringi győzelme után Monteiro révén idén másodszor győzött a Honda, a magyar pilóta pedig 2015 során második alkalommal állhatott dobogóra. Örülhetett a Lada is, hiszen Huff 2. pozíciója mellett az újonc Catsburg negyedikként szelte át a célvonalat.

A Citroenek küzdelmes versenyen vannak túl, Chiltonnal és Valentével is keményen meg kellett küzdeniük. Ma, Muller és Loeb az 5-7. helyeken végeztek, Lopez azonban büntetése után csak a 12. lett, így lecsúszott a pontszerzésről és további nyolc pontot veszített fő bajnoki riválisával, Mullerrel szemben.

 

 

A második verseny végeredménye:

# Versenyző Csapat Autó Idő
1 Tiago Monteiro Honda Racing Team JAS Honda 27:12.922
2 Rob Huff LADA Sport Rosneft Lada 3.155
3 Norbert Michelisz Zengo Motorsport Honda 5.549
4 Nicky Catsburg LADA Sport Rosneft Lada 8.074
5 Ma Qing Hua Citroen Total WTCC Citroen 12.188
6 Yvan Muller Citroen Total WTCC Citroen 14.674
7 Sebastien Loeb Citroen Total WTCC Citroen 18.010
8 Hugo Valente Campos Racing Chevrolet 20.803
9 Tom Chilton ROAL Motorsport Chevrolet 20.968
10 Tom Coronel ROAL Motorsport Chevrolet 21.207
11 Rickard Rydell Nika International Honda 21.686
12 Jose Maria Lopez Citroen Total WTCC Citroen 24.659
13 Gregoire Demoustier Craft-Bamboo Racing Chevrolet 29.019
14 Stefano D'Aste Munnich Motorsport Chevrolet 31.584
15 John Filippi Campos Racing Chevrolet 34.404
- Gabriele Tarquini Honda Racing Team JAS Honda -
- Jaap van Lagen LADA Sport Rosneft Lada -
- Mehdi Bennani Sebastien Loeb Racing Citroen -

 

Az első verseny összefoglalója itt olvasható

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: