DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
WTCC

WTCC: Aki hiányozni fog a Hungaroringről

E hét végén a mogyoródi aszfaltcsíkon rendezik a 2015-ös Túraautó-világbajnokság harmadik versenyhétvégéjét, aminek azonban egy nagy hiányzója is lesz, a BTCC egy korábbi bajnokának a személyében.

A svéd Rickard Rydellről van szó, aki még mindig nem gyógyult ki teljesen a pajzsmirigy-gyulladásból, ami miatt a marokkói WTCC-fordulót, illetve a nordschleifei tesztet is kihagyni kényszerült. A rutinos pilóta csapata úgy döntött, nem helyettesítik Rydellt senkivel, inkább ők is távol maradnak a versenytől, és készülnek a következő, nürburgringi fordulóra.

„Ez egy nagyon nehéz helyzet most mindannyiunknak, és igazán kár, hogy ilyen sok pályán eltölthető időtől esünk el a szezon első részében. Eleve kevesebbet tudtunk tesztelni, mint a többiek, ezért nagyon nagy szükségünk lett volna ezekre a versenyekre az adatgyűjtés szempontjából, de az egyetlen, amit tehetünk, hogy követjük az orvosok tanácsait és türelmesen várunk. Folyamatosan egyre jobban vagyok, de az, hogy beüljek az autóba és versenyezzek, az jelen pillanatban még értelmetlen vállalkozás lenne. Ez az egyik legbosszantóbb dolog, ami valaha történt velem pályafutásom során, és remélem, hogy a Nürburgringen csúcsformában tudok majd visszatérni a pályára. Alig várom, hogy újra a volán mögé ülhessek” – idézi Rydell szavait a TouringCarTimes.com szakportál.



Nicklas Karlsson csapatmenedzser ehhez annyit fűzött hozzá: „Rickard egészsége a legfontosabb, és a legmesszemenőbbekig tiszteletben tartjuk az orvosok kérését. A legutolsó dolog, amit tennénk, hogy bármilyen kockázatnak tesszük ki Rickardot vagy a csapatunk többi tagját, ezért felkészültünk rá, hogy várunk, ameddig kell. Sportszakmai szempontból nyilván messze áll az ideálistól a mostani helyzet, de a szponzorainkkal egyeztetve úgy döntöttünk, nem alkalmazunk pótpilótát, ehelyett teljes erőbedobással arra koncentrálunk, hogy amint ez lehetővé válik, a legjobb formánkban térjünk vissza Rickarddal együtt a pályára.” 

Szimpatikus csapat, kár, hogy nem láthatjuk őket a Hungaroringen, de hát a mezőny összetételére így sem lehet panasz, és a szurkolók 99%-a végső soron úgyis egyetlen versenyző szereplésére lesz igazán kíváncsi: Michelisz Norbiéra. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: