DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
WTCC

Michelisz Norbi: Világbajnoki teljesítmény

Az egyik legnagyobb túraautós szaklap, a TouringCarTimes értékelte a WTCC-pilóták hétvégi teljesítményét: Michelisz Norbihoz csak a világbajnoki címvédő Jose Maria Lopez érhetett fel.

Az önhibáján kívül mindkét futamon az utolsó sorból rajtoló, ám ezt követően nagyszerű versenyzéssel egy 6. és egy 7. helyet szerző Michelisz Norbi a szinte tökéletes hétvégét futó világbajnoki címvédő Jose Maria Lopezzel holtversenyben a legjobb értékelést kapta a TouringCarTimestól az argentínai szezonnyitót követően.

„Az időmérő edzésen történt katasztrófát mindkét verseny sikerült jóra fordítani. Fantasztikusan ment át a mezőnyön, hogy az első versenyen megszerezze a függetlenek közti győzelmet, s a másodikon is remekül küzdött, még ha Ma Csing-huával szemben kicsit el is durvult a helyzet” – olvasható Neil Hudson értékelésében.

michelisz_2015_arg



Michelisz Norbi produkciója a maximális 10-ből 9 pontot ért, ennyit rajta kívül csak Lopez kapott, mindenki mást kevesebbre értékelt a szaklap. A másik végletet az egyaránt 4-4 pontot „gyűjtő” Valente és Filippi jelentette.

A TouringCarTimes értékelése a WTCC szezonnyitó argentin hétvégéjéről:

1. Michelisz 9
1. Lopez 9
3. Loeb 8
3. Monteiro 8
3. Huff 8
6. Muller 7
6. Thompson 7
6. Bennani 7
6. Rydell 7
6. Coronel 7
11. Ma 6
11. Tarquini 6
11. Borkovic 6
11. Chilton 6
11. D'Aste 6
11. Demoustier 6
17. Valente 4
17. Filippi 4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: