DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WTCC

Tom Coronel célja a Dakaron: Keveset sírni

Száguldó riporterként vesz részt a világ legnagyobb terepversenyén, ahova határozottan nem győzni megy, eközben azt is elismerte, jövője a WTCC-ben ingatag lábakon áll. Tom Coronel a túraautó-vb hivatalos oldalának adott interjút.

A 2009-es Dakar után azt mondtad, neked ennyi volt, de most ismét visszatértél. Miért?

Az ikertestvéremmel, Timmel vezettünk egy Bowler Nemesist, de ennek nincs köze a versenyzéshez – ez egy kaland. Szeretned kell a fájdalmat, hogy ezt a ralit megcsináld. Sofőr vagy, túlélő, minden egyben, én pedig azt mondtam: „nem, én a versenyzést folytatom”. Végül Tim buggykat vásárolt, és azt mondta, kettő van belőlük, én vezetek egyet. Én persze azt válaszoltam, „nem, én nem”, két nap múlva azonban azzal jött: „gyerünk, ülj bele, és ha tetszik, akkor miért ne?”

Szóval továbbra is a WTCC lesz az igazi prioritás idén?

A WTCC nehéz lesz, mivel még mindig szponzorokkal egyeztetek, de remélem, január végére kapok néhány választ. Az összes versenyző közül én vagyok legrégebb óta a WTCC-ben, és továbbra is harcolok, továbbra is ott kell lennem. A Dakar utáni héten teljesen szabad leszek, arra fókuszálhatok, hogy felkészüljek a WTCC-re. De először még teljesítenem kell ezt a kalandot.



Mi van a kamerával és tudósítással, az hogyan működik?

Egy kamera van velem, az RTL7 csatornától. Az előző két évben együtt dolgoztam velük, színfalak mögötti sztorikat hoztam a WTCC-ből, és a Dakart kommentáltam. Ha olyan embereket látok, akiknek gondjuk van, meg fogok állni, megcsinálom a felvételeket, és a műsorba küldöm. Én vagyok az egyetlen filmes induló a versenyen, és ez az első példa ilyenre a Dakaron. Még sosem csináltak hasonlót.

És a célod a Dakaron 2015-ben?

A célom az, hogy célba érjek, és a lehető legkevesebbet sírjak. A testvérem nyerni próbál az egyszemélyes autók között, én viszont csak azért vagyok itt, hogy célba érjek, és jó felvételeket készítsek az RTL-nak, a szponzoroknak pedig megjelenést biztosítsak. Nincs esélyem a győzelemre, de miért ne élvezném?

Giniel de Villiers túraautósként kezdte, de a Dakar győztesévé vált. Újra megtörténhetne…

Tudom, hogy van jövő. A motorsport fanatikusa vagyok. Csak a versenyautókkal tudok élni. Velük nőttem fel, ez az életem. Nem elfogadható, hogy télen otthon üljek, és más embereket figyeljek, miközben autót vezetnek. Nem azért vagyok, hogy figyeljek, hanem hogy játsszak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: