DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
WTCC

Új pályával térhet vissza a versenynaptárba Portugália

Úgy tűnik, egy év kihagyás után 2015-ben ismét túraautó-világbajnoki fordulót rendezhet Portugália. A helyszín ezúttal nem a portói utcai pálya lenne, hanem a tőle nagyjából 100 kilométerre fekvő, Circuito Internacional de Vila Real névre hallgató, szintén városi aszfaltcsík. A teljes versenynaptárat a várakozások szerint jövő héten hozzák nyilvánosságra.

„Már évek óta az a célja a városi bizottságnak, hogy nemzetközivé tegyük a pályát. Most jött egy lehetőség, amit sikerült megragadnunk, köszönhetően az összes részvényesnek” – nyilatkozta Rui Santos, Vila Real polgármestere a tegnap kiadott hivatalos közleményben, amelyből kiderült: 2015-ben újra Portugáliába látogat a WTCC mezőnye. Legutóbb 2013-ban adtak otthont túraautó-világbajnoki fordulónak, ám akkor még a portói utcai aszfaltcsík, a Circuito da Boavista volt a helyszín (a fenti képen az első verseny rajtja látható), jövőre viszont a Circuito Internacional de Vila Real elnevezésű pálya szerepel majd a versenynaptárban. Már az időpontot is kijelölték: július 12-én rendezik a futamokat, a szezon európai szakaszának lezárásaként. 

Ami egyébként a teljes jövő évi kalendáriumot illeti: a TouringCarTimes szaklap szerint a jövő hétre várható annak véglegesítése és közzététele, miután arra a Motorsport Világtanács is rábólintott. Persze néhány részletet már most is tudtunk: az idény vélhetően márciusban, Argentínában rajtol majd, május elején kerül sor a hungaroringi fordulóra, majd még ugyanabban a hónapban a Nordschleifén is tiszteletét teszi a mezőny, a legfrissebb hírek szerint pedig a korábbi pletykákkal ellentétben mégis Makaó maradhat az évadzáró.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: