DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
USA

Palou a hajrában kapta el Hertát

Idei harmadik győzelmét aratta és lerázta az üldözőket az összetettben az IndyCar 2021-es bajnoka a Road Americán rendezett futamon.

Colton Herta startolhatott a pole-ból az IndyCar vasárnapi, Road Americán rendezett versenyén és sokáig harcban is volt a győzelemért. Első számú kihívójának Alex Palou tűnt, aki a bokszkiállások egyik hulláma során az élre is állt, az Andretti amerikai pilótája azonban visszavette tőle a vezetést.

indycar-palou-herta



Az elsőség sorsa a hajrában dőlt el, amikor Hertának az egy körrel korábbi kerékcseréje és tankolása miatt vissza kellett vennie a tempóból, Palou pedig hét körrel a vége előtt az 1-es kanyarban, külső íven ment el mellette. A Chip Ganassi versenyzője ezzel harmadik győzelmét aratta már 2023-ban, aminek köszönhetően az összetett tabellán is 74 pontra ellógott az üldözőitől.

A második helyen a Palouval egyszer össze is koccanó Josef Newgarden ért be, míg a dobogót Pato O’Ward tette teljessé, megelőzve Scott Dixont és az egészen az ötödik helyig visszacsúszó Hertát. Az összetettben második pozícióját őrző Marcus Ericsson hatodik lett. A versenyen egyébként több sárga zászlós fázis volt, az egyiket Romain Grosjean váltotta ki a megforgásával, amely után a kavicságyban ragadt.

A futam bővebb videós összefoglalója az alábbiakban tekinthető meg:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: