DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Raikkönen: Itt mindenki egyforma eséllyel nyerhet, de nem ígértek nagy dolgokat

Bár tavaly decemberben visszavonult a versenyzéstől a „Jégember”, alig bő fél évig bírta adrenalin nélkül. A NASCAR-ba csábították vissza sikerrel, de nem akarja megváltani a világot.

Csak élvezni a versenyzést, amit a legjobban szeret, de a Formula-1-ben ilyen vagy olyan okból nem feltétlenül volt erre mindig lehetősége. Jócskán negyven fölé érve az F1-ben már nem érződött rajta az a sikeréhség, mint fiatalabb korában, de azért szégyent se vallott. Most feltöltődve várja, hogy az amerikai sorozatban volán mögé ülhessen és beleadjon mindent.

„Szimpatikus volt a TrackHouse Racing hozzáállása és az utóbbi időszakban elért eredményei. Ebben a sorozatban bárki bármikor egyforma eséllyel nyerhet, márpedig szerintem ez nagyon jó dolog. Éppen most érkeztek a NASCAR-ba a teljesen újgenerációs versenyautók, úgyhogy mindenki még ennek a tanulófázisánál jár” – ecsetelte véleményét Kimi Raikkönen az AP újságírójának.

raikkonen-nascar-trackhouse-insta-1_1

Raikkönen szerint a megújuló NASCAR remek lehetőség az európai pilótáknak megmutatni magukat


„Májusban keresett meg engem Justin Marks, eljött hozzám Svájcba felvázolni a terveket, majd meg is állapodtunk arról, hogy hamarosan közösen folytatjuk. Egy őszinte és egyenes stílusú embert ismertem meg benne, sem ő, sem más nem ígért semmi hatalmas dolgot számomra.”

„A legjobb, amit tehetünk, hogy beleadunk mindent és reménykedünk abban, hogy ez kiváló eredményeket hoz majd. Bármilyen kategóriára igaz, hogy akármikor akármi megtörténhet, a NASCAR-ban ez különösen igaz. Teljes mértékben hiszek és bízom abban, amiket elmondott és abban is, hogy jól sül el a közös munka.”

„Szerintem a megújult, nemzetközivé váló NASCAR kiváló lehetőség az európai pilótáknak, hogy az Egyesült Államokban is megmutathassák magukat. Ha vállalják a kihívásokat és jól is sikerül teljesíteniük, akkor egészen hosszú jövő várhat rájuk, ez egy remek sportág, nagyon jó, amit Justin csinál jelenleg” – tekintett előre Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: