DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

IndyCar: Newgarden a szezon első triplázója

A bokszkiállások első köre során az élre állt és onnan vissza sem nézett a kétszeres bajnok a Road Americán, így idei harmadik győzelmét aratta a bajnokságot újra vezető Marcus Ericsson előtt.

Továbbra sem volt megállás az IndyCarban: a hétvégén a Road Americán csapott össze a mezőny. A rajtelsőséget Alexander Rossi kaparintotta meg – ezzel nyolc forduló alatt már nyolc különböző pole-pozíciósnál járunk a 2022-es idény során.

newgarden-indycar-roadamerica-1



Rossi a futam elején is megőrizte a vezetést, az első bokszkiállások során azonban az őt üldöző Josef Newgarden átugrotta őt. A korábbi kétszeres bajnok pedig onnantól kezdve már csak a kerékcserék idejére engedte ki a kezéből az első pozíciót, így idei harmadik győzelmét aratta: továbbra is ő az egyetlen, aki egynél több sikert jegyez 2022-ben.

Rossinak viszont a második helyet sem sikerült megtartania, a hajrában ugyanis egy újraindítást követően Marcus Ericsson is elkapta, aki ezzel egyébként az összetett tabellán is visszaállt az élre. Ebben az is szerepet játszott, hogy az addigi éllovas Will Powert még a verseny elején meglökte hátulról Devlin DeFrancesco, így hátraesett. Hasonlóan pórul járt a címvédő Alex Palou is, aki pedig a csapattárs Ericssonnal ért össze a futam első fázisában.

A dobogósok mögött egyébként Romain Grosjean ért be negyedikként, megelőzve Colton Hertát és Felix Rosenqvistet. A verseny rövid összefoglalója az alábbi videóban tekinthető meg:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: