DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Grosjean: Kétszer is törött kézzel álltam a dobogón

Romain Grosjean jelenleg versenyt fut az idővel, hogy teljesen felépüljön első IndyCar-tesztjére, melyre február 22-én kerülne sor. A francia elárulta, korábban még törött csonttal is versenyzett.

A hónap elején derült ki, hogy Romain Grosjean azt követően, hogy Formula-1-es karrierje csúnya véget ért, nem hagy fel az autóversenyzéssel, és az idei évtől az IndyCarban próbál szerencsét a Dale Coyne Racing színeiben.

A Bahreini Nagydíjon szerzett sérülései továbbra sem gyógyultak meg teljesen, de Grosjean szerint nem lesz gond, és ha nem is 100%-os, de 90%-os állapotban részt tud majd venni a teszten, vezetett már ugyanis rosszabb állapotban…

„Talán ezt nem kellene elmondanom, de a Formula-1-ben kétszer is dobogóra álltam törött kézzel” – mesélte el Grosjean ezt az eddig eltitkolt történetet a RaceFansnek, mely még valószínűleg 2013-ban történhetett.



„A fájdalom megszűnik versenyzés közben. Törött csontokkal indultam, de a dobogón végeztem, így szerintem nincs is ebben semmi kifogásolnivaló. A bal kezem még mindig eléggé sebes, de csúnyábban néz ki, mint amilyen valójában. A bal kezemben elszakadt egy ínszalag is, de megműtötték és nem lesz vele gond.”

„Február 22-én lesz az első tesztünk, talán addigra nem leszek 100%-os állapotban, de ahhoz bőven jól leszek, hogy vezessem az autót. Azt hiszem, az első versenyig pedig már teljesen rendbejövök” – mondta Grosjean. Az IndyCar szezonja április 18-án kezdődik majd Alabamában.

„A legnehezebben ez az ínszalag gyógyul, amin az időn kívül sok minden nem tud segíteni, én pedig betartom az orvosok tanácsait, amikor pedig azt mondják, innentől csinálhatok már ezt-azt a kezemmel, akkor csinálom is!”

„Reggelente kicsit merev a bal kezem, de bekenem és attól jobb lesz a helyzet. Bár egy kissé most még limitált a mozgása, szerintem később minden rendben lesz. Még a kezemre is játszott, hogy később kezdődik a szezon, ha élhetek ezzel a kis szójátékkal. Egy szó, mint száz, nem aggódom amiatt, hogy gondok lesznek a gyógyulásommal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: