DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
USA

Scott Speed gerinctörést szenvedett

A korábban az F1-ben is versenyző Scott Speed több csigolyája is eltörött egy ralibalesetben, mikor túl keményen ért talajt egy ugrató után. Robert Wickens is jobbulást kívánt kollégájának.

A korábban a Formula-1-ben szereplő, Toro Rosso csapatában versenyző amerikai pilóta, Scott Speed súlyos sérülést szenvedett az USA-ban egy rali során. Speed jelenleg az Amerikai Ralikrossz Bajnokságban versenyez, ahol egy Subaru volánja mögött érte a baleset, a Nitro World Gamesen.

A Subaru Motorsport USA a következő közleményt adta ki a balesettel kapcsolatban: „Sajnos Scott Speed hátsérülést szenvedett az első időmérő alatt, amikor is túl keményen ért földet egy ugratás után. Be tudta fejezni az etapot, majd ki is szállt az autóból, de szinte azonnal a helyi kórházba szállították, ahol megfelelő ellátásban részesítik. Scott az esemény hátralévő részét kénytelen kihagyni!”

Scott Speed maga is reagált a történések után pár órával. Az Instagramon üzent az érte aggódóknak és mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették őt az elmúlt éjszakát követően: „Elnézést kérek, hogy ilyen későn jelentkezem. Egy kemény földet érés után a Q1-ben megsérült a hátam. Azonnal bevittek a kórházba kivizsgálásra. A CT megerősítette az orvosok gyanúját: eltörött a T6-os csigolyám.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sorry for a late update. After landing hard in Q1 I broke my back. Was rushed to the local hospital for checks. CT scan confirmed a destroyed t6.. then was taken to a spine specialist at University of Utah. Finally got an MRI done around 3am.. we found I have 3 fractured vertebrae. Waiting now for the surgeons to give us the game plan. Last night was easily the scariest and most painful time I can remember. Was in a pretty dark place. But I want to thank so much everyone who came and spent time with me. No way I could have made it thru alone. @peterbminnig will forever have a place in my heart for all that he did and Luckily the best cousin in the world @jekka_arellano lives here to play mama bear for me... so excited to see Amanda and dad here soon. Thanks for all the kind text messages!

Scott Speed (@scott_speed) által megosztott bejegyzés,

 

„Ezt követően Utah-ba szállítottak át, egy gerincspecialistához. Nagyjából hajnal 3-ra elkészült az MRI, amiből kiderült, hogy valójában három csigolyám is eltörött. Most arra várok, hogy a sebészek elmondják, mi a haditerv. Az elmúlt éjszaka a legijesztőbb és legfájdalmasabb pillanatokat okozta az életemben, nagyon sötét helyeket jártam meg.”

„Ugyanakkor köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki eljött hozzám, időt szakított rám és segített nekem” – osztotta meg Twitteren a balesetet szenvedő pilóta. A T6-os csigolya sérülése olyan tüneteket okozhat, mint a hátizmok kontrollálhatatlansága, mozgásképtelenség, mely különösen a felsőtestet érintheti, illetve a hátizmok megtartásának nehézsége ülő pozícióban.

A tavaly Poconóban szintén csigolyatörést szenvedő Robert Wickens is üzent Scott Speednek: „Csak egy nagy sebesség utáni kisebb ütközés volt. Nem történt nagy külső behatás, tarts ki, haver! Ha van bármi kérdésed, nyugodtan keress meg. Most már T6-os csigolya-sógorok vagyunk!”

Speed 2006-ban és 2007-ben versenyzett a Formula-1-ben, a Toro Rosso csapatánál, ahol Sebastian Vettel kedvéért cserélték le. Amióta elhagyta a száguldó cirkuszt, Speed versenyzett a NASCAR-ban, az IndyCarban, a Formula-E-ben és az ARCA-ban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: