DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Műszaki hibával kezdődött Alonso Indy-tesztje

A McLaren is tanácstalanul állt a műszaki probléma előtt, amely miatt Fernando Alonsónak ki kellett hagynia a délutánt az Indy 500 hivatalos tesztjének első napján.

Kedden megkezdődött a 2019-es Indianapolis 500 hivatalos tesztelése 39 résztvevővel, köztük Fernando Alonsóval. A 66-os rajtszámú McLaren-Chevrolet pilótája vegyes napon van túl: délelőtt 50 kört tett meg, ezzel teljesítette a visszatérőknek kötelező „felfrissítő tesztet”, délután azonban mindössze egyetlen körig jutott, így csupán 32. helyezéssel szerepel az eredménylistán. A McLaren sportigazgatója, Gil de Ferran elismerte, egyelőre nem tudták megfejteni a furcsa elektronikai hiba okát.

 „Nyilvánvaló, hogy csalódott és kissé frusztrált vagyok a délutáni hiba miatt. Igyekszünk mindent megtenni, hogy rájöjjünk, mi a probléma. Jelenleg zavarban vagyunk, és egy teljes délutánt elveszítettünk miatta” – mondta De Ferran az NBC Sportsnak, hozzátéve, hogy megoldásként teljes kábelköteget cseréltek.



„A délelőtt csupán bemelegítés volt, egy keveset kellett mennie, hogy teljesítse a felfrissítést egy konzervatív beállítással. A délutáni kimaradás fájó számunkra, mert itt Indyben ki kell használni a jó időjárást, ma pedig az volt. Jó képességű embereink vannak, megoldjuk ezt a problémát” – folytatta az 500 mérföldes 2003-as nyertese.

Míg a 2017-es versenyen Alonso az Andrettivel vett részt, a McLaren leginkább csak a nevét adta a programhoz, addig idén a wokingi gárda önálló csapatot állított össze. A formációnál tapasztalt szakemberek dolgoznak, de még nem szoktak össze. Kis könnyebbség a csapatnak, hogy a szintén brit Carlin nyújt nekik némi segítséget.

Az első tesztnapon Will Power (Penske) zárt az élen Simon Pagenaud (Penske), Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing) és Helio Castroneves (Penske) előtt, a négy Chevrolet-motoros autót Colton Herta (Harding Racing) követte a Honda-hajtással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: