DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Rosenqvist lehet a következő Wickens

Az ötszörös IndyCar-bajnok, Scott Dixon úgy véli, új csapattársának, a tehetséges Felix Rosenqvistnek minden esélye megvan arra, hogy újonc szezonjában hasonlóan kiváló legyen, mint tavaly Robert Wickens.

2018-ban a Schmidt Peterson Motorsports versenyzője kezdőként is remekelt, pole-pozíciót, valamint négy dobogós helyezést is szerzett (többször a győzelemhez is közel állt, de valami mindig közbejött, általában nem a saját hibájából), Poconóban azonban súlyos balesetet szenvedett, időlegesen le is bénult, azóta is rehabilitációját végzi, ami ezt az évét még biztosan igénybe veszi, de a hírek szerint teljesen felépülhet.

Addig a pillanatig az összetett hatodik helyén tanyázott a fiatal kanadai. Hasonlóan jó kezdést jósol az IndyCar tavaly ötödször is megkoronázott bajnoka új csapattársának, Felix Rosenqvistnek. A huszonhét éves svéd a junior kategóriákban kiváló eredményekkel jelentkezett, valamint a sportautózásban és a Formula-E-ben is némi hírnevet szerzett magának.

Dw-WW_0XQAYHaTe



„Nagyon jó visszajelzéseket ad, valamint egyértelműen kiemelkedő, ahogyan az autót irányítja. Az a tény, hogy Felix újonc az IndyCarban, de korábban több versenyágban is megfordult (sikerrel), sportautózásban, GT3-ban, de még egy kis ideig a raliban is, egészen más szemszögből képes látni a dolgokat” – dicsérte az újoncot Scott Dixon a Motorsport.com hasábjain.

Robert Wickens tavaly az Indy 500-on és a tengerentúli bajnokságban is elnyerte az év újonca díjat. „Hogy Rosenqvist képes lesz-e hasonlóan teljesíteni, mint tavaly Wickens? Abszolút mértékben igen. Robbie-nál végig azt gondoltam, hogy sokkal több is van még benne, több versenyágban is kiválóan teljesített. Úgy hiszem, Felix biztosan képes lesz ugyanerre a teljesítményre.”

A svéd egyelőre részben visszafogottan fogalmaz saját esélyeivel kapcsolatban. „Sosem tudhatjuk, mindig is azzal a céllal gurultam pályára, hogy bárhol is legyek, versenyeket nyerjek, ne csak autózgassak. Saját magam számára magas célokat tűztem ki, azt is tudom, hogy valószínűleg a legjobb csapatnál, a Chip Ganassi Racingnél kaptam ülést. Azért vagyok itt, hogy győzzek, úgy vélem, nem az a kérdés, hogy sikerül-e, csak az, hogy mikor” – tekintett előre Rosenqvist.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: