DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso: Minden kört túl kellett élni

A daytonai 24 óráson néha lehetetlenek voltak a körülmények, a győztes csapat tagjaként Fernando Alonso beszélt erről - nagyon büszke arra, amit elértek, óriási munka van benne.

Ahogy arról beszámoltunk, egy újabb komoly autósportos sikert könyvelhetett el a hétvége folyamán Fernando Alonso, hiszen a kétszeres Formula-1-es világbajnok három társával együtt megnyerte a daytonai 24 órás futamot, így egy éven belül nyert egynapost Le Mans-ban és Daytonában is. A spanyol pilóta érthetően nagyon boldog volt a verseny leintését követően.

"Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, amit most elértünk, de ez nem egynapos munka volt, sokkal inkább egyhónapos" - idézi Alonsót a GrandPrix247. "Számomra decemberben kezdődött a felkészülés, megkaptunk minden dokumentumot, hogy hogyan működik a Cadillac, hogyan dolgozik a Wayne Taylor Racing, megismertünk néhány procedúrát, amit más csapatok talán másképp csinálnak."

alo_3



"Megpróbáltunk gyorsan beépülni az istállóba, Kamui (Kobayashi) és én is megpróbáltunk a lehető legtöbbet tanulni a tesztek során, aztán maga a verseny nagyon-nagyon nehéz volt. A körülmények rendkívül gyorsan változtak, néha egészen sokkoló volt" - mondta a spanyol arra utalva, hogy monszunszerű eső zúdult a pályára és rendkívül veszélyesek voltak a körülmények.

"Minden egyes kört túl kellett élni, nem számítottak a köridők, vagy ilyesmik. Csak az volt a lényeg, hogy elérjük a vonalat, teljesítsük a kört és végül ez működött. Szerintem a verseny utolsó öt-hét köre senkinek sem volt jó, mert semmit sem lehetett látni. A csapatnak rádióztam, hogy biztonsági autóra van szükség, mert nem látok" - tekintett vissza az eseményekre.

És hogy megérdemelték-e a győzelmet annak ellenére, hogy a futam végül nem tartott 24 óráig? "Az rossz, hogy nem zajlott le a teljes versenytáv, de mi vezettük a versenyt éjszaka, nappal, szárazban, esőben, szóval szerintem megérdemeltük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: