DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Az IndyCarban talált helyet magának a balhés amerikai F2-es

Minősíthetetlen pályán mutatott magatartása miatt kipenderítették Formula-2-es csapatából, de Amerikában úgy néz ki, kap még egy esélyt: Santino Ferrucci visszatér az IndyCarba, a szezon utolsó két versenyére.

Santino Ferrucci még a Silverstone-i F2-es hétvégén csinált meg gyakorlatilag minden létező és elkövethető sportszerűtlenséget, ami miatt csapata, a Trident azon nyomban szerződést is bontott vele, meg sem várta, hogy leteljen Ferrucci gyakorlatilag példátlan, két hétvégés (négy futamos) eltiltása.

Ferrucci még F2-es balhéja előtt nagyságrendileg egy hónappal ejtette meg bemutatkozását Amerika legfőbb formaautós sorozatában, az IndyCarban, és bár elsőre kiesett, a detroiti duplaforduló második futamán már biztató tempót mutatott - igaz, végül ezen is csak huszadikként értékelték.

Balhé ide, balhé oda, a heves amerikai-olasz versenyző meggyőzhette amerikai csapatát, a Dale Coyne Racinget, ugyanis az istálló bejelentette, Ferrucci visszatér hozzájuk, méghozzá a szezon utolsó két versenyére, Portlandre és Sonomára, amikor a DCR háromautósra bővíti csapatfelállását.

ferrucci



„Igazán élveztem a csapatnál töltött időt Detroitban, nem is lehetnék izgatottabb azzal kapcsolatban, hogy még néhány versenyre visszatérhetek hozzájuk” - lelkendezett Ferrucci. „Így karrierem következő fejezetét kezdhetem el írni.”

A csapatfőnök is elégedett volt régi-új versenyzője teljesítményével. „Detroitban kiváló teljesítményt nyújtott, nem is csak konkrétan a pályán, hanem nagyon profi és érett volt azon kívül is” - dicsérte a Haas fejlesztőpilótájaként is tevékenykedő honfitársát a csapatfőnök Dale Coyne. „Hosszasan tárgyaltunk vele, így nagyon örülünk annak, hogy ismét velünk lehet a szezon utolsó két versenyén.”

Ferrucci a nyár elején még a sérült Pietro Fittipaldit helyettesítette, a szezon utolsó két futamán viszont mindketten ott lesznek a DCR színeiben csakúgy, mint az istálló rutinos versenyzője, Sébastien Bourdais.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: