DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Monza után jöhet Alonso IndyCar-tesztje

Az F1-ből év végén távozó spanyol heteken belül kipróbálhatja az Andretti autóját. Jövő évi csapatstruktúrájáról is szaporodnak a hírek: többek között arról, hogy hondás csapattársaival szemben ő Chevrolet-motort használna.

Fernando Alonso számára nyáron több időpontot fenntartottak IndyCar-teszt számára, melyeket azonban nem használtak fel. A Racer magazin szerint szeptember elején végül sor kerül a spanyol első bevetésére a 2018-as specifikációjú Andretti-Hondával. A teszt alapján hozhatja meg a végső döntést, hogy az IndyCarban folytatja-e 2019-ben.

A tesztre a szeptember 2-i portlandi verseny utáni napokban kerülhet sor – ugyanezen a hétvégén tartják az Olasz Nagydíjat –, a helyszín a Barber Motorsports Park lehet. A szabályok szerint a tesztet olyan pályán kell tartani, amely a versenynaptárban már nem szerepel, ez akadályozza meg, hogy a csapatok adatot gyűjthessenek, amit előnyükre fordíthatnak.



A Racer az Alonso köré épülő 2019-es csapatstruktúráról is ír. Valószínű, hogy a már négy autót indító Andretti Autosport a jelenleg Conor Dalyt foglalkoztató Harding Racinggel lép szövetségre, hogy még több versenygépet állíthasson csatasorba. Az így bővülő Andrettinek lenne egy juniorrészlege kifejezetten fiatal pilótáknak, és ki tudna állítani egy autót a McLarennel közösen.

Egy további érdekes tényező, hogy az Andretti motorpartnere a Honda, a McLarennel közös projekt azonban – az ismert előzmények miatt – a Chevrolet erőforrását használná. A csapattársaitól eltérő motort használó Alonso szűkebb csapata önálló műhelyben, szinte külön istállóként működne. A forgatókönyv szerint az Andretti-McLaren projekt székhelye a Harding Racing indianapolisi bázisa lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: