DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Az IndyCar a McLaren és Alonso érkezésével is számol

Azok után, hogy Fernando Alonso bejelentette, (egyelőre) ez az utolsó szezonja a Formula-1-ben, sokan a legvalószínűbb forgatókönyvnek az amerikai szerepvállalást tartják. Az IndyCar szerint zajlanak az egyeztetések.

Tegnap megvalósult az a forgatókönyv, amire nagyon sokan számítottak már, a spanyol szurkolói viszont nyilvánvalóan elodázták volna még: Fernando Alonso bejelentette, 2018 végén távozik az F1-ből. 17 éves karriert zár le ezzel Alonso, aki emellett vendég, beugró versenyzőként ott volt tavaly az Indy 500-on és motorhibájáig úgy nézett ki, akár még a győzelemre is lehet esélye, idén pedig az F1-gyel párhuzamosan bevállalta a WEC-szezont is, ahol ráadásul nyerni tudott a szezon legfontosabb versenyén.

Alonsónak az autósport mesterhármasából, a Triple Crownból így már megvan kettő, hiszen korábban már nyert az F1-es monacói futamon, idén pedig mellétette a Le Mans-i 24 órást is, így már „csak” az 500 mérföldes hiányzik neki a Brickyardról. Éppen ezért gyakorlatilag mindenki biztosra veszi, hogy Fernando Alonso, a McLarennel vagy máshol, de 2019-ben az IndyCar mezőnyének tagja lesz, sőt, teszi majd mindezt teljes szezonban.

00118014_174



Magabiztosan nyilatkozik ezzel kapcsolatban Mark Miles, az IndyCar első embere is, aki szerint nem csak Alonso jön, hanem a McLaren is.

„Alonso bejelentése nyilván csak tovább lelkesíti az őt 2019-re a sorozatba váró IndyCar-rajongókat” - fogalmazott Miles. „A McLaren azon dolgozik, hogy minden elem a helyére kerüljön az indulásukkal kapcsolatban, mi pedig támogatjuk ezen törekvéseiket. Ezekkel kapcsolatban viszont megoldás valószínűleg csak az év vége felé születhet.”

A tavalyi Indy 500-on csapattárs bajnok, Ryan Hunter-Reay is visszavárja a spanyolt. „Nagyszerű lenne, egyértelműen. Régóta mondom már, hogy ez a világ legkeményebb bajnoksága, sohasem tudhatod, ki nyeri meg az éppen aktuális versenyt. Nincsenek favoritok, és ha megnézzük, már idén is rengetegen tudtak futamot nyerni. Nagyon szoros a bajnokság. Engem a helyében csábítana egy ilyen lehetőség. Voltam a csapattársa, ugyanolyan éhes a sikerre mint korábban. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: