DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

McLaren: Miért ne mennénk az IndyCarba?

A csapatvezetőség nagyfokú átalakítása után az a hír terjedt el, hogy Woking dobja az IndyCarba való beszállás lehetőségét. A tengerentúli bajnokság első embere szerint viszont ez csak rémhír.

Nem a legszebb napjait (de inkább éveit) tengeti mostanában a jobb sorsra érdemes McLaren istálló. 2012 óta nem nyert versenyt, immáron több, mint négy éve dobogóra sem állt a wokingiak egyetlen pilótája sem. A Honda-motorról Renault-ra való áttérés sem hozott megváltást, sőt, az istálló az év elejéhez képest jócskán lejjebb csúszott a rangsorban.

Hónapokkal ezelőtt, Zak Brown vezérigazgató nyíltan beszélt arról, hogy a McLaren, több évtizedes kihagyás után visszatérne az IndyCar sorozatba, ahogy egyébként egyéb szériákba való beszállást is lehetségesnek tartott, például egy Le Mans-i 24 órás versenyen való indulást saját csapattal.

A tervek azonban, úgy tűnt, hogy dugába dőlnek a rettentően gyenge F1-es szereplés és az emiatt bekövetkező menedzsmentbeli átalakítás miatt. A sajtóban már olyan pletykák jelentek meg, hogy ismét teljes egészében a Formula-1-re fókuszál a McLaren, az Indybe való visszatérés emiatt jó időre elvetve.

Alonso és Gil de Ferran a tavalyi Indy 500 előtt


Az IndyCar vezére viszont egészen mást hallott, személyesen a wokingiak vezérigazgatójától. „Kapcsolatba léptem Zakkel és mondta, hogy ezek alaptalan pletykák. Ennyit hallottam és ez az, amit én tudok ebben a pillanatban” – nyilatkozta Mark Miles.

„Amikor először láttam meg egy cikkben ezt a híresztelést, érdeklődni kezdtem és ezt a választ kaptam Zaktől. Biztos vagyok benne, hogy Zak egyenesen megmondja, amint valami új információ birtokában lesz, ami érint minket. Reméljük, hamarosan egészen biztosat tudunk a jövő évről, várjuk, hogy végleges döntést hozzanak” – tette hozzá Miles, aki a jelek szerint így is tart attól, hogy a McLaren visszakozni fog.

Az Indy-szereplés azért tűnik még mindig valószínűnek, mert az elmúlt hetekben pont azt a Gil de Ferrant nevezte ki versenyigazgatónak a McLaren, aki ezer szállal kötődik a tengerentúli sorozathoz. 2003-ban megnyerte az Indy 500-at, 2000-ben és a rá következő évben pedig a széria bajnokává koronázták. Kulcsszerepe volt Fernando Alonso Indy 500-as felkészítésében is a tavalyi évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: