DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Az IndyCar ászát szerződtetné a McLaren

Sajtóértesülések szerint Scott Dixon az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy a McLaren istállóhoz szerződjön 2019-ben. Az Indy500 győztese csatlakozhatna jövőre a wokingiakhoz a tengerentúlon.

Bár hetekig nagyon erősen tartotta magát a híresztelés, miszerint Fernando Alonso unt rá a Formula-1-re és a gyenge autók miatti folyamatos sikertelenségre, ezért 2019-től az IndyCarba visszatérő McLaren projekt részét képezi majd. Ez a tripla korona miatt kézenfekvő is lenne, ám az utóbbi napokban inkább úgy tűnik, maradna a száguldó cirkuszban.

Scott Dixon nagyon fiatalon kezdte a CART-ban, még 2000-ben, négy évvel később már tesztelt a Williams istálló számára is, de végül maradt Amerikában és négyszeres bajnok lett belőle. Elismerte, hogy történtek megbeszélések közte és a wokingi gárda között, de továbbra is arra összpontosít, hogy ötödik bajnoki címét is megszerezze a Chip Ganassi csapattal.

„Állandóan beszélgetünk másokkal, de ez nem jelenti azt, hogy az ember rögtön máshova akarna menni. Többféle forgatókönyv létezik. Ezeket az embereket már tizenöt éve ismerem. Zak Brownt (a McLaren vezérigazgatóját) különösen. A valóságnál jobban felfújták ezt az egészet” – nyilatkozta Scott Dixon.

Dixon könnyen kiköthet a McLarennél jövőre


1999 óta ismerem Zaket, elég gyakran beszélgetek vele, de ez már évek óta így van” – tette hozzá az új-zélandi ász. A legtöbb híresztelés arról szólt, hogy a McLaren jövőre úgy térne vissza az IndyCarba, hogy az Andretti Autosporttal fogna össze az első évben (más források inkább a Rahal-Letterman Racinget tartják valószínűbbnek).

Attól még, hogy Fernando Alonso váltana, nem biztos, hogy Dixon nem lehetne a társa, mivel még nem tudni, hogy Woking egy, vagy két autót indítana a sorozatban. Utóbbi szerződése ráadásul éppen lejár jelenlegi csapatánál.

„A pletykák mindig felerősödnek az év ezen részében, így, hogy új csapatok csatlakozhatnak, így még inkább. Számomra egyelőre ez a szezon a legfontosabb, hogy megnyerjem a bajnokságot. Minden más egyelőre távolinak tűnik, meg is lepett kicsit, hogy máris ezzel foglalkoznak” – tette hozzá a 37 esztendős Dixon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: