DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Alonso: Daytona újabb lépés Le Mans felé

A McLaren pilótája a tavalyi Indy 500 után idén a daytonai 24 órás versenyen is elindul. A spanyol már a helyszínen tesztel, és céljait osztotta meg a riporterekkel.

Fernando Alonso már többször hangoztatta 2017-ben is: az F1-es Monacói Nagydíj mellett szeretné megnyerni az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás versenyt is, vagyis az autósport három legrangosabb eseményét. Webber szerint van még ideje a McLaren pilótájának célja elérésére.

A kétszeres F1-es világbajnok szeretne tapasztalatot gyűjteni a hosszútávú versenyhétvégékről is: „Az, hogy részt veszek ezen a versenyen, az első lépés az endurance bajnokság felé, és kiderül, hogyan zajlanak a futamok, és mennyire élvezem őket. Remélhetőleg pozitív választ kapok.”

„A daytonai 24 órás után sokkal jobban meg tudom majd érteni a Le Mans-i 24 órás működését, és ez közelebb visz a 'tripla korona' megszerzéséhez. Tehát ha hozzászokok idén a hosszútávú versenyekhez, az remek lenne, mivel most nem veszek részt az Indy 500-on. Következő évben ismét az Indy lehetne a terv” - folytatta Alonso azzal, mi az elsődleges célja ezzel a részvétellel.

 alonso-daytona-2018



Alonso az Indy 500-hoz is remekül alkalmazkodott, bár egy műszaki hiba miatt nem ért célba, a vezette is a futamot néhány körön keresztül: „Többé-kevésbé ugyanaz a célom, mint Indianapolisban: először meg kell tanulnom a különböző vezetési technikákat, az endurance versenyek különlegességeit, és jobb pilótává szeretnék válni, amikor a futamot leintik.”

„Ez az első alkalom, hogy endurance futamon veszel részt egy ilyen prototípusban, először vezetek éjszaka GT autókkal körülöttem, tehát nagyon sok új dolgot tapasztalok meg lépésről lépésre. Elég nagy ez a kihívás számomra, de mindenekelőtt élvezni szeretném, és ahogy Indianapolisban tettem, ha megérzem a lehetőséget és versenyképesnek érzem magam, megpróbálom megnyerni” - árulta el Alonso, akinek a mentalitását ismerve nem kell kételkednünk benne, hogy Daytonában is a győzelemre hajt majd.

„Érdekes lesz, de nem aggódom annyira, mivel elég jól kivilágított pályáról van szó. A forgalom, és az, hogy GT-s autókkal hogy értjük meg egymást éjszaka. Nos, úgy gondolom, ez lesz a legnehezebb része a versenynek. Majdnem 12 órát vezetünk majd éjszaka, elválik, hogy alakul a dolog” - zárta Alonso a legnagyobb kihívásokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: