DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Alonso Daytonában is a győzelemre hajt

A kétszeres világbajnok januárban Daytonában áll rajthoz a 24 órás versenyen, és az ott szerzett tapasztalatok jól jöhetnek neki, ha egyszer majd a Le Mans-i 24 órás futamon is elindul.

A spanyol folyamatosan hangoztatja, hogy célja a hármas korona megszerzése. A monacói F1-es siker már megvan neki, de emellett szeretné megnyerni az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás versenyt is. A kétszeres világbajnok a tengerentúli versenyzésbe idén már belekóstolt, januárban pedig egy hosszú távú futamon is ott lehet. A tapasztalatszerzésre Zak Brown csapatában, a United Autosports színeiben lesz lehetősége.

Alonso rendkívül élvezte az Indy 500-as részvételt, és nem zárja ki, hogy egyszer teljes szezont fusson a tengerentúlon, de jelenleg másra koncentrál: „Lehetséges, igen. Most az elsődleges prioritásom az F1. Ezért szerződtem le a McLarennel. Nagyszerű kihívásnak és remek lehetőségnek érzem ezt a projektet. Most egyedül ez a fontos számomra.”

 alonso-daytonarol-2017



„A hosszú távú tervek sincsenek kizárva. Az Indy 500-as részvételem megmutatta, mennyire élvezem az amerikai versenyzést, és mennyi szeretetet kapok a szurkolóktól” - folytatta gondolatmenetét a spanyol.

A kétszeres világbajnok úgy véli, hasznot húzhat a januári versenyből: „Tudom, hogy hasznos lehet a jövőben, hiszen először ülök be ilyen autóba, és biztos sok jó tapasztalattal fogok gazdagodni, ha forgalomban, és éjszaka is autózhatok.”

Alonso az Indy 500-on is helytállt, és megismételné, vagy talán még túl is szárnyalná az ott mutatott teljesítményt 2018 januárjában: „Most teljes mértékben arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek Daytonában. Indianapolisban sem volt tapasztalatom, de ahogy ha lecsapom a sisakrostélyt, a győzelemért fogok harcolni, és csak ez számít igazán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: