DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Két IndyCar-csapat akarja Alonsót

Nem lesz miért aggódnia a kétszeres világbajnoknak, ha az F1-ben nem talál magának versenyképes ülést: Amerikában a neves istállók közül kettő is tárt karokkal fogadná.

Mint ismert, Fernando Alonso olyan csapatban akar versenyezni, amellyel nyerhet 2018-ban: mivel Honda-motoros McLarennel erre vajmi kevés esélye lenne, a várakozások szerint csak akkor marad istállójánál, ha az erőforrást vált. A McLarenen kívül a Renault-nál vagy Williamsnél lehet számára hely, de ezek a csapatok nem annyira versenyképesek, amennyire a spanyol szeretné.

Így ha nem a McLarenben folytatja, jó eséllyel átnyergel az IndyCarba, ahol májusban debütált, a kategória pedig igencsak elnyerte tetszését. A friss hírek szerint két győzelemesélyes csapat is érdeklődik iránta, egyikük az Andretti Autosport, amely istállóval – a McLaren és Honda neve alatt – az Indy 500-on szerepelt. A csapat negyedik ülése egyelőre szabad.

„Nem, ő egy balfácán, sosem akarnánk őt a negyedik autóban… még szép, hogy akarnánk!” – nyilatkozott az Autoweeknek viccelődve Michael Andretti csapatfőnök. „Ennek esélyei valószínűleg meglehetősen csekélyek, de a remény mindig ott van. Folyamatos kapcsolatban állunk Zak Brownnal, aki közvetíti nekünk, éppen hogyan áll a helyzet. Nem tudom, hogyan sül el ez a dolog, de remélem, Fernando idővel szerepet fog játszani a jövőnkben. Hogy mikor, ebben az évben, jövőre vagy három év múlva, azt nem vagyok képes megmondani.”



„Számára a Formula-1 a prioritás, ahol versenyképes ülést keres, én pedig remélem, hogy megoldódnak a dolgai a McLarennel. Amit azonban az Indianapolis 500-on csinált, óriási volt. Világszerte rengetegen követik őt. Óriási dolog lenne, ha a sorozatban szerepelne, az IndyCar hitelessége felszökne, mint amikor Nigel Mansell itt versenyzett az 1990-es években. De azért még senki ne fojtsa vissza a lélegzetét” – folytatta Andretti. A csapat a szeptemberi 17-i, sonomai szezonzárón szeretné megnevezni a negyedik jövő évi versenyzőt.

Az Autoweek tudomására jutott, hogy a McLaren az indianapolisi kirándulás előtt eredetileg az Andrettihez hasonlóan Honda-motort használó Chip Ganassi Racinggel lépett kapcsolatba, hogy autót szerezzen Alonsónak. Ez az együttműködés nem jött létre, a csapat azonban szívesen fogadná soraiba állandó versenyzőként a spanyolt.

„Kétszeres Formula-1-es világbajnok, aki fantasztikus munkát végzett Indianapolisban, egy fantasztikus csapatban, iszonyúan jó csapattársak mellett” – mondta Mike Hull, a Ganassi ügyvezető igazgatója. „Nem ismerek senkit, akit ne érdekelne, habár a Ganassi egyelőre nem beszélt velük, most még nincs a listánkon. Tárgyaltunk, de nem voltunk abban a helyzetben májusban, hogy még egy autót indítsunk az Indy 500-on. Egy ilyen versenyző, ha megszerezzük, energiát hoz magával. Ő képvisel mindent, ami a versenyzőkben fontos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: