DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
USA

Alonso óriásit ugrott előre Indianapolisban

A korábbi két edzésnap 19. és 24. helye után Fernando Alonsónak szerdán nagyon kijött a lépés Indianapolisban, ezzel lassacskán bizonyítja mindenki számára, hogy számolni kell vele is az idei 500 mérföldesen. Óriásit javított a helyezésén.

A nagy oválmenő, Ed Carpenter került a lista élére a szerdai szabadedzés során, Alonso azonban a nap vége felé futott egy igazán kiváló kört és a 4. helyen zárt ezzel. Erős szél nehezítette a pilóták dolgát a nap során, emiatt kevesebb kört tettek meg, mint általában a korábbi napokon. Természetesen a köridők is kissé megsínylették az időjárási körülmények változását.

Ed Carpentert nem igazán zavarták a szeles körülmények, 222,894 mérföldes óránkénti átlagot repesztett és ugyanilyen körülményekkel boldogan kiegyezne a verseny napján is. Egy másik nagy öreg, Scott Dixon futotta a második legjobb kört, ő lett szerdán a legjobb hondás versenyző. A harmadik helyen JR Hildebrand zárt, akinek van már egy második helye Indianapolisból (igaz, csak rajta múlt, hogy nem győzött akkor).

Alonso belehúzott, a negyedik helyre repítette McLarenjét szerdán


Fernando Alonso tehát a negyedik helyen végzett a McLaren-Hondával. Ő sem nagyon csipkedte magát a nap nagy részében, ám 40 perccel a vége előtt elsőként egy hetedik idővel jelentkezett, majd alig fél órával az edzés leintése előtt két tizedes javítással a negyedik helyre ugrott előre, nagyjából hat tizeddel maradt csak el Carpenter idejétől.

Alonso elmondta, hogy keddről szerdára végre aludni is tudott rendesen, az időeltolódás őt is megviselte kissé, de már túlvan rajta. „Egyre jobban érzem magam fizikálisan is és az autóval is egyre inkább megbarátkozom. Kedden sokat tanultam a forgalomban autózásról, még mindig bőven van hova fejlődnöm, nagyon sok minden új itt még nekem. De ahogy mondtam, minden körrel egyre jobban érzem magam, érzem a beállítási változásokat is. Hat pilóta van a csapatunkban, köztük többen sok tapasztalattal, megosztjuk az adatokat természetesen, folyamatosan tanulok tőlük” – nyilatkozta a spanyol ász, aki a jelek szerint egyáltalán nem fog lefelé kitűnni csapatából, sőt, kezdhet egy komolyabb eredményben is reménykedni.

A szerdai edzés legjobbjai: 

1.  Ed Carpenter (No. 20 Fuzzy’s Vodka Ed Carpenter Racing Chevrolet) – 222.894 mph

2.  Scott Dixon (No. 9 Chip Ganassi Racing Honda) – 222.599 mph

3.  JR Hildebrand (No. 21 Preferred Freezer Ed Carpenter Racing Chevrolet) – 220.553 mph

4.   Fernando Alonso (No. 29 McLaren-Honda-Andretti Honda) – 219.533 mph

5.   Conor Daly (No. 4 ABC Supply AJ Foyt Racing Chevrolet) – 219.233 mph

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: