DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
USA

Alonsót nem téveszti meg a könnyű Indy-szimulátor

Az Orosz Nagydíj előtt a spanyol F1-es pilóta lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a Honda szimulátorát - úgy véli, ami ott könnyű volt, a valóságban sokkal keményebb lesz.

Fernando Alonso idei negyedik F1-es futamán negyedik alkalommal sem tudott célba érni, gondolatai pedig valószínűleg már a négy héttel később Indy 500 körül járnak. A spanyol szerdán életében először próbálja ki az Andretti Autosport Dallaráját a Brickyardon, azonban virtuálisan már körözhetett a 2,5 mérföldes oválon.



A spanyol ezt megelőzően még a Barber Motorsports Parkban járt, a sorozat idei harmadik versenyén. „Ott minden nagyon más” – mondta a spanyol. „Nagyon intenzív hétvégém volt, hiszen a futam után Indianapolisba repültem, hogy elvégezzem az üléspróbát, és megkezdjem a felkészülést.”

 „Délelőtt három vagy négy órán keresztül voltam ott, hogy először érezzem, milyen egy ilyen gépet vezetni, és hogy milyen oválon körözni. Persze az igazi autó teljesen más lesz, hiszen a szimulátorban könnyű 370 km/h-val autózni, és nem elvenni a kanyarokban, mert úgy sem történik semmi” – idézte az Autosport Alonsót.

„Nagyon nehéz dolgom lesz majd, de legalább megtapasztalhattam, hogy milyen erőfeszítéseket kell tennem majd a kanyarokban. Nagyon nyitottan várom az első tesztet, hiszen nem tudom, mire számíthatok, és hogy mekkora kihívást jelent majd az autók vezetése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: