DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
USA

Régi ellenfél várja Alonsót Indyben

Tizenegy éve versenyeztek utoljára egymás ellen az F1-ben: Juan Pablo Montoya szerint két dolog fogja leginkább megnehezíteni az újonc életét, akitől ennek ellenére is nagy dobást vár.

Idén már nem az IndyCar mezőnyének tagja Juan Pablo Montoya, a szezon legfontosabb versenyén, az Indy 500-on (valamint az ezt megelőző Indy GP-n) azonban rajthoz áll a Team Penske plusz autójával – azaz korábbi F1-es riválisával, Fernando Alonsóval is összeméri tudását, akivel utoljára 2006-ben szerepeltek együtt.

„Ha azt mondod, hogy valaha versenyt fogok nyerni Alonso ellen, akkor talán endurance-re gondoltam volna, biztosan nem Indy 500-ra” – mondta a motorsport.com-nak Montoya, aki 2001-ben Alonsóval egy időben került a Formula-1-be. „Ez egy óriási dolog, igazán nagy nap lesz a motorsportnak, nem csupán az IndyCarnak, mikor Fernando csatlakozik hozzánk. Nagy figyelem fogja övezni, hogy mit kezd Fernando, én és mindenki más az Indyn.”



„Jó dolog, hogy kap egy teljes tesztnapot, legalább kialakul benne, mire lesz szüksége. Nem lesz nyomás alatt, felépíthet magában mindent” – beszélt arról Montoya, mennyit profitál majd Alonso a május eleji tesztből. Arra is kitért, mi okozza majd a legnagyobb fejfájást a spanyolnak:

„A fő kihívás az lesz, hogy ilyen hosszú versenyen még sosem vett részt, valamint a forgalom. Abba bele kell tanulnia, viszont ha elég türelmes a hét során, és lépésről lépésre halad, akkor nem lesz gondja. Alonso remek versenyző, igazán jó csapattársakkal. Másoknak is jól ment Indy elsőre, nem látom okát, miért ne szerepelhetne erősen” – állt be a kolumbiai abba a táborba, mely szerint újonc létére is erős eredmény várható a kétszeres világbajnoktól. Montoya 2000-ben szintén első próbálkozása megnyerte a versenyt.

Montoya és Alonso 2004-ben

További pilóták is lesznek az 500 mérföldesen, akik ellen Alonso már versenyzett a Formula-1-ben: Sebastien Bourdais, Alexander Rossi, Max Chilton és persze Takuma Sato is megfordultak a királykategóriában a közeli vagy távolabbi múltban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: