DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
USA

Kitűzték Alonso első Indy-tesztjének időpontját

Fernando Alonsónak nem kell a hivatalos program kezdetéig várnia, hogy első alkalommal megízlelhesse új, átmeneti munkakörnyezete, az IndyCar autóinak működését, hiszen hamarosan egy privát teszten vehet részt Indianapolisban.

A bejelentést követően maga a spanyol is kifejezte abbéli reményét, hogy még az első közös szabadedzések megkezdése előtt lesz majd lehetősége kipróbálni az Andretti Hondáját, amellyel a két héten át tartó indianapolisi eseményt teljesíti majd. Végül sikerült is tető alá hozni egy ilyen megállapodást, amelynek értelmében Alonso május 3-án tesztel majd először a legendás oválpályán.

alonso_3



Ez a jövő hétvégi F1-es Orosz Nagydíjat követő szerdát jelenti, azaz Szocsiból az Egyesült Államokba vezet majd a kétszeres világbajnok útja. Mostanság persze gyakori látogatónak fog számítani arrafelé, hiszen már ezen a hétvégén, az IndyCar alabamai versenyén is ott lesz, ahol először találkozik majd az Andretti személyzetével, megejtik az üléspróbát és meghatározzák a munkaprogram első lépéseit.

Május 3-án aztán egy tartalmas tesztnap vár a spanyolra Indianapolisban, ahol helyi idő szerint 9 és 17 óra között csakis az övé lesz a pálya - azzal, hogy kezdésként Alonso egyik leendő csapattársa Marco Andretti tesz majd meg a Dallara-Hondával néhány installációs kört.

Alonso mellett minden bizonnyal azok lesznek majd a tesztnap legnagyobb nyertesei, akik kilátogatnak aznap az Indianapolis Motor Speedway-re, hiszen a pálya tulajdonosai kihirdették, hogy a helyszínről bárki ingyenesen nézheti majd az F1-es világbajnok történelmi tesztjét.

Május 3-át követően Alonso majd május 15-én ül legközelebb autóba, ekkor viszont már a hivatalos program keretén belül, hiszen megkezdődik a szabadedzések hete. A spanyolnak azon a hétfőn először az újonc-eligazításon kell részt vennie, majd pedig ugyanazt a programot futhatja, mint mindenki más. Az Andrettinél remélik, a privát teszten Alonsónak lesz ideje megszokni az autót és a sebességet, hogy a közös edzéseken már a forgalomban való autózás kihívásaival ismerkedhessen.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: