DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Kettős Lynk & Co-győzelem, Michelisz a 8.

Santiago Urrutia nyerte a TCR World Tour második, fél távon át safety car mögött zajló futamát, míg a mezőny magyarja két helyet javítva megőrizte az összetettbeli vezetést.

Vasárnap magyar idő szerint dél után nem sokkal került sor az új TCR Világsorozat TCR Európa-kupával közös portimaói évadnyitójának második futamára. A fordított rajtrácsos lebonyolítás értelmében Santiago Urrutia indulhatott a pole-ból, míg a szombaton győztes Michelisz Norbert a tizedik rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását. Urrutia megőrizte a vezetést a start után Thed Björk, Frederic Vervisch és Tom Coronel előtt, míg mögéjük a WTCR-címvédő Mikel Azcona zárkózott fel a kilencedik pozícióból indulva, Michelisz pedig egy helyet javítva kilencediknek jött fel.

A kalamajka a mezőny közepén történt: Nestor Girolami, Kobe Pauwels és Dusan Borkovic akadt össze – emiatt a biztonsági autót is be kellett küldeni. A hatodik körben indulhatott volna újra a körözés, de szinte egyből érkezett is újra a safety car, Girolami Hondáján ugyanis szemlátomást kitört a felfüggesztés, így az autója a pályán ragadt.

tcr-urrutia-portimao



Hat kör maradt hátra, amikor végre versenytempóban folytatódhatott a futam. Urrutia és Björk ellépett az üldözőktől, Coronel és Vervisch viszont egymás nyakán haladt, nyomukban Azconával, míg mögöttük Rob Huff, Ma Qing Hua és Yann Ehrlacher kanyarokon át tartó csatát vívott egymással, amelyet Michelisz is közelről szemlélt. Ehrlacher meg is előzte kínai márkatársát, akit az utolsó előtti körben agresszív harc után Michelisz is lenyomott.

Az élen a Cyan Racing Lynk & Co pilótái Urrutia és Björk vezetésével kettős győzelmet arattak, míg a dobogó alsó fokára Vervisch állhatott fel, akinek a hajrában már a Coronelt megelőző Azcona ellen kellett védekeznie. Coronel lett a legjobb az ötödik helyen azok közül, akik nem futnak teljes szezont a Világsorozatban (de pontokat ő is gyűjt), majd jött Huff, Ehrlacher és Michelisz. Ez azt is jelentette, hogy Norbi két pontot megőrzött összetettbeli fórjából a hyundaios csapattárs Azconával szemben (Vervisch kilenc, Huff 11 pontos távolságból követi a magyar pilótát).

A teljes második futam visszanézhető a lenti videóban. A TCR World Tour szezonja május végén Spában folytatódik (a TCR Europe mezőnye előtte még Pau-ba is ellátogat).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: