Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 14. csütörtök
Túraautó

Meglett a WTCR 10. futamgyőztese is 2019-ben

Azok után, hogy tegnap Michelisz Norbert indulhatott az élről, a második időmérőn is magyar pole-nak örülhettünk Tassi Attila kiváló teljesítménye után. De előbb még hátravolt a fordított rajtrácsos második futam.

Azután, hogy a szabályrendszer szerencséje Ma Quing-huának kedvezett, és ő indulhaott a ordított rajtrácsos második futamon az első rajtkockából, a kínai meg is tudta tartani a vezetést Esteban Guerrieri és Mikel Azcona előtt. Guerrieri aztán rögtön a verseny legelején teljesítette joker körét, aminek a végén az ötödik helyre tudott visszajönni, egészen pontosan Rob Huff elé.

azcona

A rajtnál különösebb izgalmak nem történtek, hacsak nem az, hogy az időmérőn autót törő Augusto Farfus nagyon hamar feladta, miután a technika nem bírta alatta. A verseny első néhány körében két magyar kárvallottja is volt a verseny történéseinek: Tassi a tizedik helyről visszaesett egy pozíciót, ínnen pedig nem is tudott már visszakapaszkodni, Michelisz pedig a verseny hevében megpöckölte Kevin Ceccont, amiért áthajtásos büntetést kapott. Michelisz autója ezt követően nem is nézett ki jól, a Hyundai javítása miatt pedig fel is kellett adnia a versenyt.

Ma végül nem tudta megtartani az első helyét, hiába volt egy ponton 3-4 másodperc körüli előnye is. A versenyt Mikel Azcona nyerte, ezzel a szezon 10. különböző győztese lett, Ma és Guerrieri előtt. Szorosan Guerrieri mögött futott be Vernay, Catsburg, Muller és Huff is, a top 10-et pedig Ehrlacher, Girolami és Monteiro tették teljessé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?