Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 25. szombat
Túraautó

Meglett a WTCR 10. futamgyőztese is 2019-ben

Azok után, hogy tegnap Michelisz Norbert indulhatott az élről, a második időmérőn is magyar pole-nak örülhettünk Tassi Attila kiváló teljesítménye után. De előbb még hátravolt a fordított rajtrácsos második futam.

Azután, hogy a szabályrendszer szerencséje Ma Quing-huának kedvezett, és ő indulhaott a ordított rajtrácsos második futamon az első rajtkockából, a kínai meg is tudta tartani a vezetést Esteban Guerrieri és Mikel Azcona előtt. Guerrieri aztán rögtön a verseny legelején teljesítette joker körét, aminek a végén az ötödik helyre tudott visszajönni, egészen pontosan Rob Huff elé.

azconaA rajtnál különösebb izgalmak nem történtek, hacsak nem az, hogy az időmérőn autót törő Augusto Farfus nagyon hamar feladta, miután a technika nem bírta alatta. A verseny első néhány körében két magyar kárvallottja is volt a verseny történéseinek: Tassi a tizedik helyről visszaesett egy pozíciót, ínnen pedig nem is tudott már visszakapaszkodni, Michelisz pedig a verseny hevében megpöckölte Kevin Ceccont, amiért áthajtásos büntetést kapott. Michelisz autója ezt követően nem is nézett ki jól, a Hyundai javítása miatt pedig fel is kellett adnia a versenyt.

Ma végül nem tudta megtartani az első helyét, hiába volt egy ponton 3-4 másodperc körüli előnye is. A versenyt Mikel Azcona nyerte, ezzel a szezon 10. különböző győztese lett, Ma és Guerrieri előtt. Szorosan Guerrieri mögött futott be Vernay, Catsburg, Muller és Huff is, a top 10-et pedig Ehrlacher, Girolami és Monteiro tették teljessé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?