DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

DTM-autót vezetett Mick Schumacher

A hétszeres F1-es bajnok csemetéje első ízben kapott lehetőséget arra, hogy túraautóban is kipróbálja képességeit - a DTM első embere, Gerhard Berger elégedett volt a látottakkal.

Az idei F3-as szezon remekül alakul Mick Schumacher számára: a 19 éves versenyző a Nürburgringen megszerezte negyedik győzelmét, mellyel már második a tabellán, és nincs ok arra, hogy ne folytatódhatna hasonlóan az éve. A bajnokság a hétvégén a Nürburgringen vendégeskedik, a Német Túraautó Bajnokság betétsorozataként, Schumacher pedig pénteken lehetőséget kapott arra, hogy életében először meghajtson egy túraautót. A pilóta egyébként ugyanazt a Mercedest vezethette néhány kör erejéig, mint amelyet Kiss Norbert is kipróbálhatott a Hungaroringen.



„Remekül éreztem magam, különleges élmény volt” – mondta Schumacher. „Szeretném megköszönni Gerhard Bergernek a meghívást. Nagyon meggyőző a DTM-autó ereje, ilyen időjárási körülmények között kicsit melegebb is volt, mint egy F3-as gép.” A németnek egyébként honfitársa, Pascal Wehrlein is adott egy-két jótanácsot a próbakörök előtt. „Pascal háttértudása sokat segített, például abban, hogy milyen féknyomást kell használni a kanyarokban.”

Gerhard Berger nagyon örült neki, hogy egykori nemezisének fia lehetőséghez juthatott a DTM-ben. „Az ITR-es srácok ötlete volt, nagyon izgatott lettem, és már az elejétől kezdve támogattam, akárcsak a Mercedes-AMG” – mesélte az osztrák. „Mick remekül teljesít az F3-ban, nemrég szerezte első győzelmeit. Kivételes volt látni őt az egyik autónkban, hiszen a schumacheri gének már most megmutatkoztak benne. Michael Schumacher egy legenda, ő a valaha volt legnagyobb F1-es pilóta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: